Margitszigeti Jóga TikTok csatornája:

2020. július 05.
vasarnap 09:25

Kezdjük ott, hogy a TikTok már már patológiás! ♦ piszkozat

Az Óbudai Egyetem holdudvarába dolgozó szakemberek felfigyeltek a TikTok közösségi aplikáció veszélyeire. A közösségi média új „fegyvere” a TikTok agresszíven szuggesztív, ezért félő, hogy szélsőséges használat esetén epilepsziát okoz.

A szolgáltatást használók

pár másodperces ISMÉTLŐDŐ videót nézhetnek a program által felkínált témakörben. A mások által felvett vetítésre kerülő tartalmakat a szoftver a felhasználó helyzete alapján határozza meg.

Elsőre szórakoztató a

a kedvenc slágereink refrénjei köszönnek vissza az alkotók által felvett videókkal. A program használóinak lehetőségük van egy általuk kedvelt zenére videó klipet forgatni saját mobilkészülékük kamerája segítségével. Pont az az élmény köszönt vissza a mobil készüléken, mint mikor az ember adást keresve váltogatja a csatornákat a TV távirányítójának segítségével.

˘Folytatásért görgess a kép alá.˘

Aggályosnak mondható a program abban a tekintetben, hogy

963 400 074 6
General Press
15 000 Ft

az ismétlődő videók oly mértékben szűkíti a fogyasztó tudatát, hogy az ismétlődő kép és hanganyag megszünteti a környezethez való kapcsolódás igényét. A technológia gyakorlatilag a tömegek irányítására használható, hiszen ismétli a slágerek zenei tartalmát soha véget nem érő eltérő videó tartalommal kiegészítve. Itt jegyezném meg, hogy én is bele estem a TikTok csapdába, hiszen maratoni hosszúságú életemből két órát elvett és oly mértékben beleültette a fülembe a slágerzene mondanivalóját, hogy befolyásolta a napi döntéseimet és ezáltal befolyásolta az életem alakulását.

A TikTok előnyős lehet a nyelvtanulásban

Az eddig leírtakat figyelmen kívül hagyva kijelenthető, hogy a TikTok segítségével gyorsan lehet tanulni nyelveket (is), hiszen az ismétlődő zenei aláfestés és tartalom váltakozás létrehozza "a modern kántálás fogalmát, a TikTok-ot". Az állandó zenei aláfestés memóriafogast hozz létre, melyhez kapcsolódik az (állandóan) változó tartalom. A zenékhez fűződő tartalmak tematizáltak, hiszen egy bizonyos refrénre forgatott tartalom az esetek töbségében a refrénben szereplő szöveghez készül(t). A memória fogas lényege, hogy egy bonyolult szerkezeti rendszert egy képbe sűrítve elraktározzunk, majd később a képre (vagy tárgyra) gondolva (vagy a hangot/slágert dúdolászva) emlékezetünk felszínére hívható mindaz az összetett tartalom, melyet eltároltunk recitálás során. A memória fogasról dr. Domján Lászlótól halottam először az Agykontroll tanfolyamon:

„Van egy jó hírem! Az Agykontroll – többek között – egy memória bajnok képző kurzus, hiszen emlékezetünk legnagyobb kincseit, az ún. memóriafogasnak nevezett technikán keresztül sajátíthatjuk el a tanfolyamon. Ezt az Agykontrollos technikát – a memóriafogast – használják az elme atléták is a memória bajnokságokon.” Idézet forrása:

Hivatkozás:

José Silva - Agykontroll mesterfokon (nem csak az üzleti életben), dr. Domján László, Sólyom Ildikó - Útravaló agykontrollosoknak (2 mű) José Silva Dr. Domján László-Sólyom Ildikó (szerk.)

FÜLSZÖVEG A könyvből bárki könnyen megtanulhatja José Silva világszerte elterjedt módszerét, ami többek közt a következőt ígéri: - önbizalma szárnyakat kap - memoriája hihetetlen mértékben javul - tanulásának gyorsasága és hatékonysága megsokszorozódik - kiegyensúlyozottabb, optimistább és energikusabb lesz - elsajátíthatja az öngyógyítást és a pszichikusabb lesz - elsajátíthatja az öngyógyítást és a pszichikus gyógyítást - könnyen lefogyhat, leszokhat a dohányzásról - kreativitása fokozódik - jobbá teheti házasságát - kifejlesztheti hatodik érzékét TARTALOM PHILIP MIELE: Bevezetés 7 Agyunk lehetőségeinek jobb kihasználása -- különleges módon 11 José 16 JOSÉ SILVA: Hogyan meditáljunk 20 A dinamikus meditáció 24 Az emlékezőképesség javítása 29 A gyorstanulás 34 A kreatív alvás 37 Szavainknak hatalma van 43 A képzelet ereje 48 Hogyan használd tudatod, egészséged javítására 54 Egy bensőséges gyakorlat szerelmeseknek 61 Te is használhatod hatodik érzékedet 65

„ ”

ui: így kell ezt csinálni! Error 404 - Not Found! Szabad fordításban, nincs hiba a rendszerben.

1138 Budapest, Margitsziget szállodák, Zielinski Szilárd sétány

KAPCSOLAT: +36 30 399 3130
Eseménynaptár 2022