2018. augusztus 10.
péntek 12:59

Nem kell mindent megoldani ebben az életben! ♦ piszkozat

Ha igazi világjáró vagy, és az tesz boldoggá, akkor nem marad minőségi idő a családra, a cégedre és az otthon hagyott barátokra.

Mire elég 70 év?

Általános elvárás, hogy az életünkben sikeres karrier, és a boldog családi élet kézen fogva járjanak. A 70 év mindenkinek kevés, sőt szinte alig fér bele bármi is ebbe a pár évbe. Ennek ellenére belepaszírozunk mindent, a karriert, a hűséges szabadságelvű családot, az utazást, és végül egy kis fizetett önfejlesztést!

Az egy kirívó eset, hogy 34 évesen az embernek jachtja, szuper vállalkozása és szerető családja van egyszerre. Egyedi eset! Ezt látva mi is el szeretnénk érni ilyen sikereket és ha nem sikerül, csalódottan éljük maradvány életünket, másokat irigyelve és magunkat kritizálva. – Elmúlt az életem, és utazhattam volna, vagy választhattam volna egy másik szakmát és egy jobb feleséget… és többet foglalkozhattam volna a cég helyett a családdal. –

˘Folytatásért görgess a kép alá.˘

Létezik más elképzelés is!

A keleti kultúrák nem zsúfolnak bele egy életbe mindent. Ha egy rövid időre (akár munkahipotézisként) elfogadjuk a reinkarnációt és kijelentjük, hogy az élet örök, csupán időnként testet cserélünk más lesz a nézőpontunk. A lélekvándorlás röviden azt jelenti, hogy számtalan milliárd életünk volt a múltban és számtalan életünk lesz a jövőben, csupán csak más testekben. A lélek halhatatlan.

Aki hisz a lélekvándorlásban az tudja, hogy nem kell mindent megoldani ebben az életben. Ha igazi világjáró vagy, és az tesz boldoggá, akkor nem marad minőségi idő a családra, a cégedre és az otthon hagyott barátokra. Ha családot alapítasz, akkor nem marad energia a végtelen utazásra, a kettő nem megy együtt. Nem fér bele minden. Másik példa: A férfiak egyik frusztrációja, hogy amikor feleségül vesznek egy lányt, akkor az összes többit már nem tudják feleségül venni. Ez olyan korlát és olyan bénító erővel hat a mai újoncokra, hogy a férfiak már nem is akarnak soha megházasodni. Rengeteg egyedül álló nő van a világban, akik szívesen férjhez mennének, ha a férfiak felelősségteljesek, normálisak lennének. De a férfiak azt vizsgálják, hogy mennyi lehetőséget veszítenek el, ha megházasodnak. Abban kellene gondolkozniuk, hogy mennyit nyernek, ha megházasodnak!

Nem fogunk végül semmit elveszíteni!

A fogyasztói kultúra azt hiteti el velünk, hogy mindent azonnal megszerezhetünk és nem fogunk végül semmit elveszíteni az életben. Minden pillanat nyereséges és élvezetes lehet, ha akarod, és van elég pénzed hozzá. Dolgozz még keményebben! Ezen a sajnálatos elven működtetjük közeli és távoli kapcsolatainkat is. Ezért a szerelem és a boldogság mámorában eltöltött időt követheti a következő szerelem, csak egy másik emberrel. Ahhoz hogy az ember ne 2-4 éves kapcsolatokból vándoroljon „házról házra” ápolni kell a kapcsolatot és nem kihasználni. Ne a másik kárára legyünk boldogok. Egy 30 éves kapcsolat 30 évnyi törődéssel rendelkezik. A védikus elképzelések szerint - bizonyos előkészületekkel - egy házasság 7 életen keresztül is eltart.

Eddig rosszak volt a paradigmáink!

Az indiaiak az örökkévalóságban gondolkodnak, mi pedig ebben a 70 évben. A 70 év még akkor is kevés ha csak egy célt szeretnél tökéletesíteni. Egy életben elég egy család, egy karrier, egy misszió. Még az is kétséges, hogy egy élet alatt sikerül legalább egy célt elérni. – Ma téglát pakoltam az építkezésen, holnap pedig könyvtáros leszek. Hol látod ebben az előre lépést? Valódi esélyt a váltásra? – A védák azt javasolják, hogy ne akarj nagy célokat elérni ebben az örök körforgással teli világban (egyszer fenn egyszer lenn), hanem lép tovább egy magasabb szintre!

Érdekel a folytatás?

Tekerj a videó 1 óra 20. percéhez és gyere el személyesen az előadások egyikére.

„ Nem volt olyan idő, amikor Én nem léteztem, s öröktől fogva vagy te és ezek a királyok is. A jövőben sem fog megszűnni életünk, létünk végtelen.”

Bhagavad-Gíta 2. 12.

Olajozzuk meg a kapcsolatainkat! Karádi Csaba (Caitanya das)

1138 Budapest, Margitsziget szállodák, Zielinski Szilárd sétány

KAPCSOLAT: +36 30 399 3130
Eseménynaptár 2022