Narancsos-mákos süti

Vegán édesség - rendkívül egyszerű, és nagyon finom!

Hozzávalók

A SÜTIHEZ: 10 ek. teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt, 10 ek. mák, 4-5 ek. nádcukor, vagy xilit, 1 kk szódabikarbóna, kb. 1,5 dl kókuszolaj vagy étolaj, 1 narancs kevés vízzel összeturmixolva, 1 csipetnyi reszelt narancshéj. A hozzávalókat összekevertem, és sütőpapírra öntve, kb. fél óra alatt sült meg, 180 fokon. Az állagát illetően önthetőnek kell lennie.

  • Az ÖNTETHEZ: 2 db narancs, 2 ek nádcukor, 1 narancs reszelt héja. 2 narancs facsart levét, nagyon kevés vízzel hígítva, fölforraltam 3 ek nádcukorral, majd hozzáadtam 1 narancs reszelt háját. 1 ek kukoricakeményítőt kevés vízben elkevertem, és besűrítettem vele a narancslevet - ez lett az öntet. Kockára vágtam a sütit, és rálocsoltam az öntetet, narancsszeletekkel tálaltam. Citromfűteát ittunk hozzá. A férjem azt mondta: "
  • Ez eddig a legjobb sütid!"
  • - nem várt elismerés, ennek a szerény kis apróságnak :-)

Citromfűteát ittunk hozzá.

Kérdésed van, információra van szükséged?

Kattints az arcképre! (chat)

KAPCSOLAT: +36 30 399 3130
Eseménynaptár 2019