Narancsos-mákos süti
Vegán édesség - rendkívül egyszerű, és nagyon finom!
Hozzávalók
A SÜTIHEZ: 10 ek. teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt, 10 ek. mák, 4-5 ek. nádcukor, vagy xilit, 1 kk szódabikarbóna, kb. 1,5 dl kókuszolaj vagy étolaj, 1 narancs kevés vízzel összeturmixolva, 1 csipetnyi reszelt narancshéj. A hozzávalókat összekevertem, és sütőpapírra öntve, kb. fél óra alatt sült meg, 180 fokon. Az állagát illetően önthetőnek kell lennie.
- Az ÖNTETHEZ: 2 db narancs, 2 ek nádcukor, 1 narancs reszelt héja. 2 narancs facsart levét, nagyon kevés vízzel hígítva, fölforraltam 3 ek nádcukorral, majd hozzáadtam 1 narancs reszelt háját. 1 ek kukoricakeményítőt kevés vízben elkevertem, és besűrítettem vele a narancslevet - ez lett az öntet. Kockára vágtam a sütit, és rálocsoltam az öntetet, narancsszeletekkel tálaltam. Citromfűteát ittunk hozzá. A férjem azt mondta: "
- Ez eddig a legjobb sütid!"
- - nem várt elismerés, ennek a szerény kis apróságnak :-)