Hogyan értessem meg vele?

2019. január 07.
hetfő 19:40

Működjünk együtt, mert ez az egyetlen megoldás! ♦ piszkozat

Úgy irányítanak bennünket az anyagi törvények (kötőerők), mint ahogyan a marionett bábukat irányítják a bábosok.

A tudatunkat, az érzelmeinket és a testünkben végbemenő folyamatokat is, ezek a keleten jól ismert rendszerek irányítják. A nyugati kultúrában erősen jelen van a szabadságra törekvés, ez a törekvés olyan erőteljesen a társadalmunk alapját képezi, hogy szinte már vallásnak tekinthető. – Gondolj, amit akarsz! Csinálj, amit akarsz! Legyél, az ami szeretnél lenni! - Ezen szellemiség mentén alakulnak ki a konfliktusok, az ellentétek és a nagy tévedések. A kötőerők (gunák) alapelveinek megismerése javíthatja a környezetünkkel az együttműködést.

˘Folytatásért görgess a kép alá.˘

Csekély szabadsággal rendelkezünk!

A politikusok megfontolatlan lépései gyakran túlzottan korlátozzák az emberek szabadságát, hogy egyre nagyobb hatalmat összpontosítsanak a saját céljaik javára. Bár ezzel fokozatosan megteremtik saját átmeneti szabadságukat, de létrehozzák a társadalmi egyenlőtlenséget is. Érthető módon az együttműködésre vágyókban, a szabadság felé törekvőben a nehéz körülmény nemtetszést és ellenállást vált ki. Sajnos Magyarországon csekély elképzelésünk van arról, hogy hozzánk képest milyen szabadság foka van egy amerikai állampolgárnak, egy Szaúd Arábiában élő nőnek és egy észak-koreai gyereknek. Még azok is kritikusak maradnak a demokratikus alapú intézmények felé, akik disszidáltak, akár (a fentiek helyett) Hollandiába vagy akár Angliába.

A lényeg, hogy a szabadságról való „vallásos” elképzelésünk meghatározza tevékenységeinket. A védák ellenben azt állítják, hogy számtalan korlát létezik a TETTEK az ÉRZELMEK és a GONDOLATOK szintjén.

Ne foglalkozz másokkal, csak légy Önmagad!

A védák szerint a lélek örökéletű, ezért milliárd életünk volt már és lesz is. Örökéletűek vagyunk! Számtalan életet éltünk már le, és ha érdekel minket az előző, vagy az azt megelőző életünk, akkor elmegyünk egy asztrológushoz vagy egy látóhoz. Keressük az önazonosságunkat! Ha azt is figyelembe kell venni, hogy már előző életeinkben számtalan élethelyzetben voltunk, akkor sok nehézséggel kell szembenéznünk. Mgj.: nem véletlenül felejtjük el előző életeink rázós élményekben gazdag emlékkupacait.

Jó tanácsot gyakran hallani: „Légy Önmagad!” Végül az egész életünk frusztrációja, hogy próbálunk olyan önmagunk lenni, amivel tudunk imponálni másoknak. Amikor ez kevésbé sikerül, akkor aktualizálódik a következő jó tanács: Ne foglalkozz másokkal csak légy Önmagad! Végül ez másoknak nem tetszik (pl. serdülő kori önzés) és végül azért leszünk frusztráltak, hogy ez senki másnak nem tetszik!

Érdekel a folytatás?

„ ”

Előadás-sorozat 5/0 - Karádi Csaba (Caitanya das)

1138 Budapest, Margitsziget szállodák, Zielinski Szilárd sétány

KAPCSOLAT: +36 30 399 3130
Eseménynaptár 2022