Minden érkező megérzés a környezetünk változására hívja fel a figyelmet.

2021. november 18.
csütörtök 06:12

Megérzés alapú döntések, a téveszmék szemszögéből ♦ piszkozat

Kezdjük az utolsó mondattal: Éreztem, de nem tűnt logikusnak.

Alap gondolat, hogy

a test szükségleteit a test jelzi a felsőbbrendű tudatnak, de ezen tudat kételkedik az érzet fontosságán vagy valóságosságán, ugyanakkor gyakran nem képes a válasz viselkedésében mértéket/határokat tartani. Tudásszomjjal elkerülhető a Pavlovi reflex „áldozatai” oltára,

de hol van a határ?

Életünk és környezetünk egyre összetettebb, a kifüggesztett rendeletek, jog által szabályozott keretek is szinte évről évre mutáción esnek át, akár az alkotói, akár az értelmezési szinten és nem mindig az ésszerűség győz.

˘Folytatásért görgess a kép alá.˘

A megérzés szót vizsgálva

életszerű az érzés érkezésének jósolhatóságára gondolni, hiszen a tapasztalataink és a média által sugárzott torzított tapasztalatok összessége megalapozza a félelem (vagy a remény) forrását.

A megszólaló téves megérzések,

idővel nem tanúskodnak Önmaguk ellen, hiszen minden megérzés, melyet az életet átölelő testből származik (Paramátma, más átírásokkal: Paramátmá, Paramátman) okkal keletkezik, csupán a tiszta szinten átgondolt logikai összefüggések és tapasztalatlanságból származó bizonytalanságok nem engedik megfelelően értelmezni azt.

Röviden, a megérzések kezelésében van a legfelsőbb cél irányába tartó megoldás.

Mit kell tennünk?

Elsőként megvizsgálni a napi kiejtett szavakat (vaco vegam manasa krodha-vegam), a beejtett étet és a fekhely tisztaságát, ha ezek megvannak már csak pár jól megírt könyvre van szükségünk, hogy a hajnali órában érkező gondolattisztító folyamatok felszínén megérkező reggeli ízletes és boldogító legyen. Nem a gondolat a hibás, hanem a cselekedet, melyet megelőz egy testből érkező megérzés alapú figyelmeztetés (jó esetben ösztönző hűsítő könnycsepp).

A gondolatok helyes,

a környezetünk által is elismeréssel biztató értelmezéséhez minden nap életrevaló pozitív lélegzetvételel kell teremteni (melynek alapja az igazmondás) megfelelő évszakot, kulturális alapot, látható attributumot, kiegészítve a köszönet tiszteletével. Ha ezzel megvagyunk,

már tisztázott

a döntést támogató gondolatok erősségének aránya, elhelyezkedése, és talán végpontjának ideje is paraméterezhető(jósolható). Ha látható a tervezettség, könnyebb a sötétben tapogatózók biztonságérzetének erősítése.

„ Úgy vélem, a három fő félisten között a Legfelsőbb Személy vagy, hiszen úgy oszlatod el e barlang sötétjét, ahogyan egy lámpás űzi el a sötétségét fényével.”

SB. 10. 51. 29.

Bhagavad Gītā Chapter 1 - Gaiea Sanskrit

1138 Budapest, Margitsziget szállodák, Zielinski Szilárd sétány

KAPCSOLAT: +36 30 399 3130
Eseménynaptár 2022