2018. június 07.
csütörtök 10:33

Meddig tűrhető egy rossz kapcsolat? ♦ piszkozat

Általában olyan emberekkel sikerül kapcsolatot építeni és fenntartani, akik intellektuálisan és érzelmileg a mi szintünkön állnak. Azok például, akik házasodni szeretnének, jó esetben megtervezik a házasságkötés napját, és még pár évet. Jó esetben megállapodnak a felnevelendő gyereket számában.

A dolgok egy része tervezhető, de nem mindent lehet megtervezni és hatékonyan megbeszélni. A kezdeti ómenek pár évvel később kibontakozhatnak és megkeseríthetik mindenki életét.

˘Folytatásért görgess a kép alá.˘

Vegyünk pár példát:

Nem tudtam annyit elérni, hogy ne az ágy alá dobja be a zoknijait. Nem tudtam elérni annyit, hogy a sörös üvegeket ne a kanapé mellé pakolja le, hanem vigye ki a spájzba. Nem tudtam elérni annyit, hogy ne részegen jöjjön haza. Nem tudtam elérni annyit, hogy ha részegen jön haza, akkor ne verjen meg!

A rossz kapcsolat is jobb, mintha nincsen kapcsolat?

Annak ellenére, hogy végtelen figyelmeztető jel van már az elején, mégis belemegyünk és folytatjuk. Hiszen sokszor a rossz kapcsolat is jobb, mint egyedül élni. Ha nincs kapcsolat, az érzelmileg gyakran megegyezik a halállal. Az emberekhez való kapcsolódás alapszükséglete az embernek. – Ha nincs mit enni meghalunk. - Az éhes embert még a minőségtelen étel is jóllakottá teszi. Ha van bőség az ételek terén, akkor lehet válogatni, de enni azt kell! Ugyanígy a kapcsolataink egy részét nem válogathatjuk meg, de a kapcsolataink minőségétől függ a boldogságunk! Érdemes őket megjavítani, minőségieket keresni.

Érdekel a folytatás?

Tekerj a videó 54 percéhez és/vagy gyere el személyesen az ingyenes előadások egyikére a következő időpontokban:

„ ”

Előadás-sorozat 5/1 - Karádi Csaba (Caitanya das)

1138 Budapest, Margitsziget szállodák, Zielinski Szilárd sétány

KAPCSOLAT: +36 30 399 3130
Eseménynaptár 2022