2018. november 23.
péntek 11:45

Tojásmentes muffin ♦ piszkozat

  • A szilárd alapanyagokat egy mély keverő tálban összekeverjük. A közepében az ujjunkkal "
  • fészket"
  • készítünk és a felolvasztott margarint belecsurgatjuk. Fakanál segítségével összedolgozzuk és annyi vizet adunk hozzá, hogy könnyen keverhető tésztát kapjunk. Ügyeljünk rá, hogy a tészta ne legyen folyós. Kivajazunk egy 12-es muffin-tepsit és a tésztát belekanalazzuk úgy, hogy a forma 2/3 részéig legyen a tészta (ha van muffin papírunk, nem kell vajazni a formát). Ekkor ízesíthetjük a muffinunkat tetszés szerint mákkal, gyümölccsel, csokoládéval, magvakkal, vagy kandírozott gyümölcsökkel.

Előmelegített sütőben, közepes tűznél kb. 20 percig sütjük a tésztát, de a sütő ajtaját ezalatt nem nyitjuk ki. 20 perc után tűpróbával ellenőrizzük, hogy a belseje is jól átsült-e (akkor jó, ha nem ragad a tészta a tűre). Rácsra tesszük a muffinokat és ott hagyjuk kihűlni.

˘Folytatásért görgess a kép alá.˘

Hozzávalók:

• 25 dkg liszt • 15 dkg cukor • 1 csomag vaníliás cukor • 1 csomag sütőpor • 12.5 dkg margarin • 0.5 dl víz (amennyit felvesz, de ne legyen folyós)

„ ”

1138 Budapest, Margitsziget szállodák, Zielinski Szilárd sétány

KAPCSOLAT: +36 30 399 3130
Eseménynaptár 2022