Ez a cikk a benne szereplő videó egy részletének kivonata.

2020. augusztus 08.
szombat 18:11

Ideáktól mentes helyes kötődés ♦ piszkozat

Lásd az utad, lásd az irányt és azokkal társulj, akikben bízol és olyat tégy, amelyben okod van hinni.

A karma körforgása

Mi az a pont amikor belekeveredünk a karma körforgásba? Mihelyt elkezdünk ragaszkodni, azonnal belekeverünk. Mihelyt elkötelezzük magunkat, tudatosan vállalunk valakit vagy valamit. A kettő nem ugyanaz. Ha képtelenek vagyunk kötődni, amikor kötődnünk kell, akkor nem vagyunk lojálisak, nem tudunk szeretni nem tudunk megvalósítani és akkor ragaszkodunk egy idealizált szabadsághoz. Ha ragaszkodunk valakihez, valamihez, és elkezdünk kötődni és azonosulni úgy, hogy az már teher, hogy arra már nincs szükség, akkor ugyanolyan problémát gyártunk le, csak az ellenkező irányban.

A pohár víz példája

Ezt most bemutatom (lásd a videó 26 percét) itt ez a bot, ezt a botot szeretjük igaz? Annyira szeretjük! Állandóan a kezembe akarom fogni (emberi kapcsolatok), és állandóan abszolutizálom, idealizálom, vele akarok lenni, azonosulok vele, kapcsolatfüggő leszek.

˘Folytatásért görgess a kép alá.˘

Amikor váltanom kéne, és esetleg egy pohár vizet szeretnék inni, akkor nem tudok. Meg kell tanulnom elengedni, azért, hogy ihassak. Az elengedés során megtapasztalom a szabadságot.

A szabadság egy fantasztikus dolog, de hogyha elkezdek ragaszkodni a szabadságomhoz, ugyanolyan problémát gyártók le: meg szeretném fogni a botot újfent, de ragaszkodom a szabadsághoz. Nem tudom megfogni, hiszen csak az üres tenyeret szeretem, mert a szabadságba lettem szerelmes. Szenvedélybetegség, megalománia, narcizmus, mániás depresszió...

Ideáktól mentesen

Mindig amikor egy ideálképbe leszek szerelmes, akkor ezek lesznek a különböző kifogások: kötődni képtelen, kapcsolatteremtésre képtelen, elköteleződésre képtelen, és így megvalósításra képtelen leszek, mert ragaszkodok a szabadsághoz. Amikor a botot kell megfogni, akkor fogjam meg azt, amikor a poharat kell megfogni, akkor fogjam meg azt. Most ezt a mindennapi élet vállalásaira és elkötelezettségeire lefordítva:

lásd az utad, lásd az irányt és azokkal társulj akikben bízol és olyat tégy, amelyben okod van hinni.

Igavonóként

Ez emberi és anyagi oldal egyaránt biztosítja, hogy amikor kötődsz, akkor helyesen kötődsz és amikor elengedsz, akkor helyesen engedsz. Az emberi kapcsolatainkat, a vállalásainkat, az elkötelezettségeinket, a szabadságunkat, lássuk egy nagyobb kontextusban egy életút részeként, melyben mindannyian társak vagyunk. Ennek az irányát csak mi egyénileg szabhatjuk meg, mert az az egyéni felelősséged, hogy kit választasz, mit vállalsz, és meddig viszed. Ha túl sokat vállaltál tudatosan, előbb-utóbb iszonyú fájdalmad lesz, ha már elnyomtad, és nem is akarsz róla tudni, és még mindig viszed - mint az igavonó -, akkor nagyon nagyon komoly alsó derék fájdalmad lesz.

Őszintén

Tehát ha már ezt nem merjük tudatosítani, leveted magadról fizikailag, mert a lélek akkor is tudatosságra törekszik, ha te ezt a gondolkodásoddal, a félelmeiddel el nyomod. Tehát akkor leveri rajtad fizikailag az élet, azért mert nem voltál hajlandó szembenézni a saját reakcióiddal, a következményekkel, magyarul nem voltál elég őszinte magadhoz. A betegség, a fájdalom fog tanítani.

„ Lásd az utad, lásd az irányt és azokkal társulj akikben bízol és olyat tégy, amelyben okod van hinni.”

Chong An Sunim

Vállalhatóan

Úgy keveredjünk bele, hogy menjünk egyenesen, úgy vállaljunk, hogy azt teljesítsük be, és úgy kössünk, hogy az egy szabad választás eredménye legyen.

Chong An Sunim - 2013 06 28 Debrecen

Forrás

A kivonat a videó 25-29 perceiből készült.

és ezta ZENÉT tedd BE hozzá!

5_hRB0Kj1eo

1138 Budapest, Margitsziget szállodák, Zielinski Szilárd sétány

KAPCSOLAT: +36 30 399 3130
Eseménynaptár 2022