Kisvállalkozások indítása és működése - könyvajánló

A száraz tankönyvek kategóriájába tartozó könyvek közé sorolnám a Veselényi János Kisvállalkozások indítása és működése című, 2011-es évben nyomtatott könyvét.

A bevezetőben a szerző rámutat, hogy az összeállítás során tankönyvi szerkezetre törekedett, melynek eleget is tett. A könyv sikerét és évszázadokra kiemelkedő díját mutatja, hogy számtalan felsőoktatási intézmény használja tankönyvként, segíti a sikeres kollokvium letételét, a diplomamunka elkészítését.

Számomra a könyv első 50 oldala megmutatja, hogy a vállalkozás alapításának indítékai meghatározzák a teljes életutat és az abban résztvevők lehetőségének határát. A könyv alapján a Margitszigeti Jóga üzemelése és megléte kimondottan a nonprofit szerveződés kategóriájába tartozik és csupán azért működik, mert az elhivatottság és a szükségszerű megélhetés a mozgatórugója. A vállalkozónak mindig egy lépéssel előrébb kell járni, mielőtt döntést hoz, korábban kell kelnie (és feküdnie), mint egy átlag állampolgárnak, hogy nyugodtan alhasson.

˘Folytatásért görgess a kép alá.˘
Tankönyv

Jól átgondolt ábrákat és a hozzá tartozó nyers definiciókat tartalmazó oldalakat valódi (magyar) példákkal köti össze. Szívesen olvastam a profession.hu oldal első változatáról, mely nem volt rentábilis és a ráfordított energia végül teljes mértékben elveszett, az összeomlásig tartott a küzdelem. A vezető eltökéltsége, kitartása, helyzet jelenléte és megújulásra képessége tette sikeressé a céget.

Jó a könyv abból a szempontból is, hogy a szókincset, és a definíció tárat aktív szintre emeli. Az örökké a fontos polcon kell tartani(!) kategória megjelölést nálam azért érte el, mert strukturáltsága és a vállalkozói életet leíró ábrái minden körülményt leírnak. Életmentő lehet a megszorítások idején, segít realizálni a helyzeteket, a légies ötleteket segíti pályára állítani. Összeségében a legnagyobb erőssége, hogy abszolút irányt mutat a vállalkozásunk gyengeségeink felismerésében.

Valódi magyar példákkal!

Kérdésed van, információra van szükséged?

Kattints az arcképre! (chat)

KAPCSOLAT: +36 30 399 3130