Egy Facebook eseményben toborozzák az első karantén utáni jógaóra résztvevőit:

Nem az eső, hanem a kijárási korlátozás mossa el az idei szabadtéri jógaórákat a szigeten

Aggasztó a helyzet a jógaoktatók világában!

Nyaranta több millió ember látogat ki a Margit-szigetre eltölteni a szabadidejét. Sokan futnak, fociznak, tollasoznak, kerékpároznak, capoeirát gyakorolnak, sőt találkozhatunk rendszeresen slacklineozó és jógázó emberekkel is. Tóth Anasztázia jógaoktató 6 éve rendszeresen szervez vasárnapi jógaórákat a szigeten, de a kialakult korona vírusos helyzetre való tekintettel az idei évben lehet, hogy ezt csak online tudja megtenni.

Nem csak Ő van ebben a helyzetben, hiszen március közepén a jógastudiók bezárták kapuikat és az egyéni vállalkozó oktatóknak a jelentős része bevétel nélkül maradt. Páran próbálkoznak az online térben Facebookon, YouTubon, Zoom alkalmazásban órákat tartani, de a statisztikák szerint a nézőknek csupán az 1-2%-a nézi végig az adást, a jelentős része csak pár percig tekint bele az órába. Ezen órák számlázása is egy könyvelési malőr, ha egyáltalán akad olyan becsületes ember, aki utal az oktatónak az online megtartott órákért. Tóth Anasztázia elmondása szerint a cégeknek tartott jógaórák átkerültek az online térbe és nincs fennakadás a kifizetések terén azoknál a cégeknél, ahol nem bontották a szerződést.

˘Folytatásért görgess a kép alá.˘
Jógaoktatóknak behajtani tilos!

Várják az első karantén utáni szabadtéri jógaórát!

A Margitszigeti Jóga szervezői bizakodnak abban, hogy mihamarabb feloldják a szabadtérre vonatkozó rendezvény szervezési korlátozásokat, hogy megrendezésre kerülhessenek az előadások és a jógaórák a szigeten. Egy Facebook eseményben toborozzák az első karantén utáni jógaóra résztvevőit:

Hétvégére lezárják a Margitszigetet

"A húsvéti korlátozásokhoz hasonlóan az április 18-ai hétvégére is korlátozásokat rendeltek el Budapesten a polgármesterek. Karácsony Gergely főpolgármester péntek délután elrendelte hétvégére (szombat és vasárnap reggel 9 és este 8 óra között) a Margitsziget lezárását. A sportolás közbeni kötelező távolságtartásról pedig a jövő héttől táblák is figyelmeztetnek majd a Margitszigeten." Írja az index.hu :

Lezárták a Margitszigetet a koronavírus-járvány további terjedésének megelőzése érdekében.

Kérdésed van, információra van szükséged?

Kattints az arcképre! (chat)

1138 Budapest, Margitsziget szállodák, Zielinski Szilárd sétány
KAPCSOLAT: +36 30 399 3130
-->