A tanfolyam megfelelő létszámú érdeklődők esetén indul, kérlek részvételi szándékod a natijoga@gmail.com címen jelezd. Köszönjük.

2019. február 25.
hetfő 13:24

Kezdő jógatanfolyam - otthoni gyakorlatsorral ♦ piszkozat

Tanulj meg egy ászana sorozatot lépésről-lépésre, hogy otthon is el tudj kezdeni jógázni!

Újdonság!

Új kezdő tanfolyamot indítunk szabadtéren péntekenként, 17:00 órától! A tanfolyam tematikája úgy van felépítve, hogy bármikor lehet csatlakozni, és a részvétel gyakorisága is tetszőleges.

Mi a cél?

Az órákon egy otthon is bárki számára biztonságosan végezhető gyakorlást építünk fel, kezdő ászanákat sajátítunk el, melyeket a saját tempónknak megfelelően mélyíthetünk tovább, igényeinknek megfelelően. Rávezető gyakorlatokat is veszünk, és helyettesítő pózokat. Jegyzet is igényelhető lesz a tananyaghoz.

˘Folytatásért görgess a kép alá.˘

Az órákon végigmegyünk egy ászanasorozaton, és a csoport éppen aktuális összetételének megfelelően vesszük a helyettesítőket, rávezetőket vagy esetleg a haladóbb verzióit bizonyos ászanáknak.

KINEK AJÁNLOTT A TANFOLYAM?

Ha teljesen kezdő vagy, szeretnél megismerkedni a jógával, és biztonságos tempóban elsajátítani az alapokat, ami után otthon is gyakorolhatod az órán tanultakat. Ha nem vagy teljesen kezdő, de a jógagyakorláshoz szükséges alaptudásodat el szeretnéd mélyíteni. Ha újrakezdő vagy, és párszor már nekiálltál a jógának, de nincs túl sok időd, hogy minden nap elmenj jógázni, ezért szeretnél otthon is gyakorolni, de eddig sose tudtad, hogyan kezdd el.

Ha egyszerűen csak szeretnéd elkezdeni felépíteni az otthoni gyakorlásodat, amivel meg tudod alapozni a rendszeres jóga gyakorlásodat! Vagy csak magabiztosabban szeretnél részt venni egy jógaórán. Vagy, ha érdekel a jógafilozófia, és van pár kérdésed, amit még nem tudtál feltenni senkinek, mert nem volt rá alkalmad.

Jóga, mint egészségmegőrzés

A jóga erőteljesen felveszi a harcot a mai, modern, városi életmód hatásaival, amilyen pl. többek között az elhízás és a depresszió is. Rengeteg embernek jelent felüdülést egy fárasztó munkanap után, a szervezet tudatos átmozgatása, mely légzőgyakorlatokkal kombinálva megnyugtatja az idegrendszert, és tökéletes stresszlevezető módszer is. Erősíti az immunrendszert, felfrissít, és rendszeresen gyakorolva teljes kiegyensúlyozottságot biztosít a mindennapokban. A jóga, mint egészségmegőrző-, betegség megelőző napi gyakorlat - a mai, modern kor emberének eszköztárából nem hiányozhat.

Nem elhanyagolható a jóga fizikai egészséget helyreállító hatása. Pl. hátfájás, ízületi problémák jelentős javulást mutatnak a rendszeres gyakorlás elkezdése után szinte 1- 2 héten belül. Számos betegség csökkenthető általa. Helyreállítja a test izületstatikáját, izomegyensúlyát, miközben a szívműködésre, ideg,-keringési,-és nyirokendszerre, az összes szervre és mirigyre pozitív hatást gyakorol.

„ ”

Tudnivalók, ha először jössz szabadtérre jógázni szabadtérre

Hozz magaddal valamit, amit le tudsz teríteni a fűre, magad alá, pl. jógamatrac, pokróc, törölköző. Legyen nálad víz, elég egy kulacs is, amit meg tudsz tölteni a közeli ivókútnál. Hozhatsz magaddal esetleg némi elemózsiát is, pl. gyümölcsöt, vagy valami könnyű, hideg élelmet, amit jógázás után jólesik majd elfogyasztani. Ami még fontos, hogy jógázás előtt lehetőleg 3-4 órával már ne egyél. Váltóruha nem szükséges, elég ha rétegesen öltözöl, de ha mégis nagyon megizzadsz a végére, és át szeretnél öltözni, van a közelben szabadtéri wc. Az órán saját felelősségre veszel részt! Szabadtéri program lévén, esetleg észrevétlenül megfázhatsz, erős napsütés esetén leéghetsz, napszúrást kaphatsz, ezért fokozottan figyelj magadra! Érkezz időben, hogy a bemelegítésről ne maradj le! A következő óra beharangozásához fényképeket szoktunk készíteni, ezért az órán való részvételeddel automatikusan hozzájárulsz a fotók felhasználásához.

HOL?

Röviden: Margitsziget, Széchenyi Étterem mögötti területen. Street View 360

Fenn vagyunk a Google térképen!

Az órák a szigeten található szállodák közvetlen közelében, a Széchenyi Étterem mögötti területen vannak, a víztoronytól északi irányban kb. 100 méterre. A Google térképen 50 méter pontosan fenn vagyunk, ezért a pontos megközelítés érdekében használd a MARGITSZIGETI JÓGA célt a navigációhoz! Ha BKV-val jöttök, akkor a 26-os buszról (ez az egy busz közlekedik a Margitszigeten) a Szállodák megállónál kell leszállni, és a víztorony irányába elindulni.

A helyszín az Árpád-híd felől van közelebb, onnan 5 perc alatt be tudtok sétálni. A Margit-híd felőli bejárattól legalább 20 percre vagyunk gyalog (ezt érdemes beleszámítani az indulásnál).

40 perces kezdő hatha flow

Az oktatóról - Tóth Anasztázia

17 éve találkoztam először a jógával. Főiskolás éveim alatt hatha jógát, és pránajámát gyakoroltam. Már akkor megnyilvánult számomra az életem minden területén a jóga komplex (testi- lelki-szellemi egészséget megőrző, kiegyensúlyozó) hatása. Akkor még más mozgásformák töltötték ki a szabadidőmet (kezdetben balett és néptánc, majd közel 10 évig a versenytánc, később az aerobik, futás). Eddigi tapasztalataim szerint az Astanga Vinyásza Jóga a leghatékonyabb módszer a fejlődésre, komplex és mindenre kiterjedő gyökeres átalakulást tapasztaltam a gyakorlás által az életem szinte minden területén.

Önmegvalósítási útnak fogom föl a jógát, melynek fontos része az ászana gyakorlás, amit nem lehet a filozófiától különválasztani. A jóga, mélyreható változásokat előidézve, megtanít felülemelkedni a félelmeinken, ezzel a mindennapi élet nehézségeivel szemben ellenállóbbá, kitartóbbá tesz. Hiszek abban, hogy minden apró erőfeszítés meghozza a gyümölcsét.

RÉSZVÉTELI DÍJ

2500.-Ft/alkalom

1138 Budapest, Margitsziget szállodák, Zielinski Szilárd sétány

KAPCSOLAT: +36 30 399 3130
Eseménynaptár 2022