Ez a cikk a benne szereplő videó egy részletének kivonata.

2020. augusztus 02.
vasarnap 07:39

Minden betegség karmikus? ♦ piszkozat

Ha a betegség most jelen van a testben, akkor annak az oka most jelen van a lélekben.

Hogyan tudjuk felismerni egy súlyosabb betegség forrását? Minden esetben ebből az életből vagy egy előző életből származik?

Ok és okozat

A karma szóhasználatot sok esetben sorsként értelmezik, de a keleti és egyébként a praktikus szóhasználat szerint a karma az csak ok és okozat. Nincs olyan betegség, amely nem valamilyen karmának az eredménye lenne, mert ok nélkül nincs okozat, eredet nélkül nincs eredmény. Minden jelenség valamilyen eredetből származik, a betegségek is ilyenek. Ez lehet egy megfázás amit összeszedtél a tömegközlekedésen 3 napja, lehet egy krónikus betegség amit összeszedtél gyerekkorodban, és lehet mondjuk egy nagyon komoly hajlam, vagy veled született probléma, amit előző életedből hoztál magaddal.

˘Folytatásért görgess a kép alá.˘

Származás

Az, hogy ez a múlt mely síkjáról származik, az másodlagos. Buddhát idézem: amikor egy nyíllal meglőnek, akkor az számít, hogy északról vagy délről jött-e, hogy milyen toll volt benne, hogy milyen fából készült? Talán, inkább az számít hogy húzzuk ki a nyilat, és gyógyítsuk be a sebet.

Gyógyítás

Rá kell jönni a betegség valódi okára. Ha a betegség most jelen van a testben, akkor annak az oka most jelen van a lélekben. Mindegy, hogy honnan, mindegy, hogy mikor, mindegy, hogy milyen úton, de észre kell venni, hogy most mi okozza azt, és ekkor meg lehet gyógyítani.

„ Ha a betegség most jelen van a testben, akkor annak az oka most jelen van a lélekben.”

Chong An Sunim

Chong An Sunim - 2017 09 16 Székelyudvarhely

A videó tartalma

A Tan átadása: Buddha felmutatja a virágot, Mahákásjapa elmosolyodik. A Buddha helyet ad maga mellett Mahákásjapának. A Buddha természet egyenlősége. A Nemes Nyolcrétű Ösvény. A szellemi autonómia alapja. A betegségek karmikus eredete. Hit és bizalom öregkorban. Mi az, amivel a lelket vissza lehet fiatalítani? A szenvedés és halál lehetséges különbözősége. Karakterünk kovácsolódása a szeretet tüzében. Az íratlan törvény, a ‘helyes’ kvantumállapota. Mi van, ha nem az látjuk, mint amit érzünk? A tudat megállítása és a befelé nézés megvalósítása. A korlátok ledöntése és a falakon való áthatolás. M irányítja a világot? A szeretet vagy a nagyhatalmak? A karma és a sors. Mikor helyes a közös cselekvés? Segítség és függés, autonómia és tanítás. Mi az egoitás és mi a szerepe az ember életében? A csoportos gyakorlat szerepe a hamis önkép letisztításában. A felnőttség tudata és a házasság utáni megfelelési kényszer… Hogyan tisztítsuk le a tudatunkat?

és ezta ZENÉT tedd be hozzá: P_JD27ycWc8

Forrás

A kivonat a videó 17-18 perceiből készült.

Eminem - When I_m Gone (Official Music Video)

1138 Budapest, Margitsziget szállodák, Zielinski Szilárd sétány

KAPCSOLAT: +36 30 399 3130
Eseménynaptár 2022