Jógamajális 2021

A Margitszigeti Jóga szabadtéri idényének nyitó rendezvénye! Astanga jógamajáऌis a margitszigeti Nagyréten 202१ május १-én १0:00-१3:00-ig!

2021. Máj. 01.
szombat 10:00

MIKOR?

10:00 órától a szokott helyen várunk Benneteket egy szabadtéri 108 Napüdvözlettel, majd 11:00 órakor kezdődik egy Astanga jógaóra. Hozhattok magatokkal némi elemózsiát, vegán finomságokat, amit beszélgetős piknik keretében elfogyasztunk a gyakorlás után.

Arra kérlek Benneteket, hogy időben érkezzetek, hogy pontosan tudjunk kezdeni a programot.

˘Folytatásért görgess a kép alá.˘
Majális

HOL?

Röviden: Margitszigeten a Széchenyi Étterem közelében, a Víztorony árnyékában. Google térkép:

  • Egy nagy platánfa közvetlen közelében a margitszigeti Nagytéren, a Margitszigeti Víztorony - Margitszigeti Szabadtéri Színpad - és a Danubius Health Spa Resort Margitsziget szálloda közötti zöld területen. A rét közepe körül van egy platánfa, ez a mi állandó, "szokott helyünk".
  • FONTOS! Ha a Margit-híd felől jössz, kb. 20 percet kell sétálnod a Nagyrétig, mert ez a sziget Árpád-híd felőli oldala. (Az esemény eső esetén elmarad.)
  • Érdemes csatlakozni FB zárt csoportunkhoz, ahol a legfrisebb infókat tesszük közzé.

Az Astanga jógáról

Astanga órán meghatározott sorrendben végezzük az ásznákat, melyeket vinyászákkal kötünk össze. A vinyásza a be-és kilégzéssel összhangban végzett összekötő mozdulatsor. Haladóbb szinten az astanga jóga egy mozgó meditáció, melyben a légzést, az ászanákat, az izomzárakat, az ún. bandhákat, és a fókuszált tekintetet, a dristit kapcsoljuk össze. Ezek a gyakorlás alappillérei. Először csak koncentrált pillanatokat tapasztalunk, és ezt próbáljuk meg később, egyre tudatosabban, folyamatosan fenntartani.

A jóga, lényegében az elme lecsendesítésére tett erőfeszítés, ezért nagyon fontos gyakorlás alatt az egyenletes, hangos légzés. Fontos még, hogy minél jobban izzadjunk, mert annál jobban tudjuk fokozni a méregtelenítést, ami az első sorozat fő célja. Belső szerveinket, szöveteinket megtisztítjuk a méreganyagoktól, ezáltal megteremtjük egészségünk tökéletes alapjait.

„ Minden várhat, csak Isten keresése, és egymás szeretete nem.”

George Harrison

A 108 Napüdvözletről

Rövid ráhangolódást követően az astangás A típusú Napüdvözlet ismétlését végezzük el 108-szor, számolásra, a mozdulatokat végig összhangban tartva a légzéssel, végül befejező relaxáció, Savászana. A gyakorlás végére minden sejtünk feltöltődik energiával, az elménk megnyugszik, megtapasztalható egy mindent átható elcsendesedés, a teljes harmónia és kiegyensúlyozottság állapota, ami vitalitással párosul.

Szúrját, a Napot Indiában is, úgy mint sok más kultúrában az Élet adójaként tisztelik. A Napüdvözlet Szúrja Namaszkára egy bemelegítő gyakorlatsor, a keringési rendszer behangolására, amit általában annyiszor célszerű ismételni a gyakorlás elején, amíg azt nem érezzük, hogy a testünk felébredt és egyensúlyban van.

Meghívó

A majális színeiben

"A majális színeiben van valami az élet színeiből. A domb zöldje fölött mintha az örökkévalóság suhanna át. Ez a kép a pillanat időtlen gazdagságát tárja fel, a fények és árnyak valami olyan örökös váltakozását, ami az élet és elmúlás gondolatát egyetlen szintézisbe sűríti. A távozni készülő, de a művész ecsetje nyomán maradásra kényszerített lebegés. A legszárazabb lelkekben is lángra tudja lobbantani a szerelem tüzét."

Kérdésed van, információra van szükséged?

Kattints az arcképre! (chat)

KAPCSOLAT: +36 30 399 3130
-->