2021. július 24.
szombat 17:43

Simon Sinek - Kezdj a miérttel! Az inspiráló vezetés titka - könyv ♦ piszkozat

Mostanában óvatosan veszek könyveket, ezért a polcon porosodók közül Simon Sinek által írt Kezd a Miérttel könyvet vettem a kezembe.

A szerző művei számomra mindig is

a túl szép, hogy igaz legyen kategóriába tartoztak, mivel túláradóan pozitívan írja le a vállalkozások lehetőségeit a világban.

A pozitív szókincs és

az agyon ismételt szavak közül az inspiráció volt az ami végül túlcsordulást okozott nálam, de mint ahogyan az szokott lenni találok(találtam) a könyvben értékes gondolatokat és idézhető mondatokat egyaránt.

˘Folytatásért görgess a kép alá.˘

A mézes máz mögött

erős gondolatok nyugszanak, amivel kidomborodik a könyvbe vetett szavak sokasága. Kedvenc részeim közé tartozik a zsigeri és racionális döntéshozatali téma, melyet oly körültekintő szavakkal ír le a szerző (és a fordító). De hogy legyen is konkrétum:

A 24. oldalon

az Amerikai és a Japán autógyártásról olvashatunk pár vicces sort, melyben arra hívják fel a figyelmünket, hogy a tervező asztalon végzett munkán múlik a gyártási folyamat eredményeinek és lépéseinek sava borsa.

„A japán autógyárakban nem úgy találtak rá a legjobb megoldásra, hogy megvizsgálták az előállt problémát, majd adatokat gyűjtöttek – ők kezdetektől fogva kívánt eredmény elérésére törekedtek.”

Szóval kicsit unalmas a könyv, de kétségtelen, hogy pozitív gondolatokat ébreszt a vezetési stratégia és a sikeres vállalkozás témakörében.

Jól tudjuk ugyanakkor, ...

„ ”

1138 Budapest, Margitsziget szállodák, Zielinski Szilárd sétány

KAPCSOLAT: +36 30 399 3130
Eseménynaptár 2022