A 2024
margitszigetijoga.hu login

Házi tusfürdő készítése

2020. július 08.
szerda 17:31

Házi készítésű tusfürdő, sampon, mosószer

Sokat próbálkoztam már házilag tusfürdőt, sampont előállítani. Évek óta nem használok bolti tusfürdőt, sampont (mert viszketek tőlük), csak szappant, de most kipróbáltam egy nagyon egyszerű tusfürdő, és egy új sampon receptet.

Otthon elkészíthető

Sok időt töltöttem házilag dezodor előállításával is, sokszor beletört a bicskám, mire eltaláltam az arányokat, mert lehet sok receptet találni a neten, de én ezeket csak támpontnak tartom. A megfelelő állag eltalálása időt vesz igénybe.

Samponnak eddig a mosódióhéj főzet vált be, de most egy újabbat próbáltam ki. Mosószert is kb. 2 éve csak itthon készítek, boltit nem használunk, öblítőt sem.

˘Folytatásért görgess a kép alá.˘

Tusfürdő, sampon

Szappant lereszelve, vízgöz fölött felolvasztani, felhígítani annyi desztillált vízzel, hogy tusfürdő állaga legyen. Mehet bele pár csepp illóolaj is. Amire figyelni kell, hogy szappantól függően, állni kell hagyni egy kicsit, az első hígítás után, mert lehet, hogy sűrűsödni fog valamennyit, 15-20 p. után lehet még tovább hígítani, ha szeretnénk.

Sampont ugyanígy, vízzel hígított, felolvasztott szappanból kreáltam, annyi szódabikarbónát adtam hozzá, hogy krémszerű állaga legyen. (Kb. 2 dl víz, 1 ek. szappanreszelék.)

Folyékony mosószer

Mosószert - ez már a régi, jól bevált recept - szintén lereszelt szappan, vízben felolvasztva, és miután langyosra hűlt, adok hozzá pár ek. mosószódát, és szódabikarbónát. Folyamatosan kevergetni kell, mert szilárdulni fog. Botmixerrel, vagy esetleg turmixgéppel a végén össze lehet keverni, én ilyenkor még szoktam vízzel hígítani. Állásban le fog ülepedni a benne lévő víz, használat (mosógépbe öntés) előtt felrázandó. 1 db normál méretű szappanból, 5 l mosószer jön ki kb. Öblítőnek ecet és víz keverékét használom, fele-fele arányban, és illóolajat adok hozzá.

A tusfürdőt, a sampont és mosószert 1 db normál méretű szappanból készítettem, a reszelékből kb. 1 evőkanálnyit használtam a samponhoz, 2-3 evőkanálnyit a tusfürdőhöz, a többiből lett a mosószer. Kb. 3,5 l mosószert, és fél liter tusfürdőt kaptam, samponból egy adagot kevertem be.


KAPCSOLAT: +36 30 399 3130
Névnapi nyereményjáték!