Ez a cikk a benne szereplő videó egy részletének kivonata.

2019. január 01.
kedd 21:19

A harag tüzét ne éld ki, és ne fojtsd el! ♦ piszkozat

hanem...

Hogy lehet a haragot beleépíteni, integrálni az életbe?

Mi a düh eredménye?

Meg kell nézni, hogy mi a düh eredménye. Ha te folyamatosan dühös, indulatos, haragos vagy, akkor mi történik? - Én is és más is szomorú lesz tőle. - Ez egy nagyon kicsike kis következmény! A viselkedésed következménye, hogy mások is dühösek lesznek. Ez olyan mint a tűz! Sokféle tűz van, pl. a vágy tüze, a harag tüze. Buddha sokat beszélt erről: Szerzetesek! Lángban áll a világ! Mi gyújtotta lángra a vágy tüze, a harag tüze, a téves nézetek tüze? Ezt a tüzet mielőtt haraggá lesz, azelőtt más formába érdemes önteni.

˘Folytatásért görgess a kép alá.˘

Ha már harag lett belőle, túl sok mindent nem tudsz vele csinálni. Ha a kelt tésztából kisütötted a szerelmes levelet baracklekvár töltettel, az már csak baracklekvár töltettel bíró szerelmes levél lett, abból már nem tudsz sajtos pogácsát csinálni. Ezért hozzuk vissza a tudatot a "kelt tészta" állapotába, abból "kigyúrhatsz" különböző karmákat.

Vissza kell jönni a harag kialakulása elé. Meg kell tapasztalni azt a tudatot, amely még nincs kigyúrva valamivé, névvé, formává, indulattá, egyébbé, és ami van, azt pedig el kell tudni engedni. Ha elengeded a karmát, az szépen visszaforgatja önmagát.

A tudat, bizonyos tisztasági szinten és energia szinten, spontán aktiválja a saját öntisztító képességét.

Ezért gyakorlunk, ezért fókuszálunk a tantienre, ezért nem foglalkozunk tudatosan a felső csakrák tartalmával, hanem kivonod belőle az energiát és visszalépsz a keletkezés elé, és akkor tudod majd uralni. Egyébként nem.

Csak láss!

Amit már kész termékként tapasztalsz magadban, azt ítélet nélkül legyél szíves elengedni, és betenni a tudat süllyesztőjébe, és szépen visszaforgatja önmagát. Ez nem elfojtás, és nem is kiélés. Amikor megjelennek ilyen pusztító dolgok, mint a harag, akkor ne fojtsd el, és ne éld ki. Bármelyiket megteszed, a külső vagy a belső térből kamatostól visszakapod.

Ez a ZEN gyakorlat - ha már ilyen karma jógáról beszélünk - hogy ne éld ki és ne fojtsd el, lásd! Akik már jártak első, második interjún, tudják, hogy van egy rásegítő költemény, aminek az a címe, hogy csak láss! Vajon miért? Pontosan azért, mert a nem mozduló tiszta tudat lehetőséget ad arra, hogy ne éld ki, és ne fojtsd el, hanem ragadd meg a benne lévő energiát, és információt, és valami mást csinálj vele, mint addig. Ha ez sikerül, akkor - ahogy hallottad - másképp viszonyulsz hivatalos és nem hivatalos emberekhez, ügyfélszolgálaton, üzleti tárgyaláson, a családi asztal körül, vagy akár a templomban is.

Hogyan tudom átalakítani a haragom?

Ha van egy öntvényed - ami nem tetszik - azt vissza kell vinni az olvasztókemencébe. Itt az olvasztókemence nagyrészt egy mantra gyakorlat. Amikor rendkívül erős karma jelenik meg, akkor a mantra gyakorlat az, ami a tudatot visszahozza abba az állapotba, amely még nem hozta létre az adott érzelmet, gondolatot, impulzust, stb. Kapcsold be a mantrát. Ezért énekünk. Ezért van meditációs módszerként mantra gyakorlat is. Ezt a gyakorlatot csendben, magadban végzed, hogy ez a szokás legyen erősebb. Hogyha ez az erősebb, akkor egyetlen egy keletkezett karma, egyetlen egy szokás sem tud rajtad uralkodni. 

„ ”

Chong An Sunim - 2017 08 18 Eredeti Fény Templom - 10 napos gyakorlat

Forrás

A kivonat a videó 13-19 perceiből készült.

1138 Budapest, Margitsziget szállodák, Zielinski Szilárd sétány

KAPCSOLAT: +36 30 399 3130
Eseménynaptár 2022