Spectrum - Audio Visualizer

2019. május 30.
csütörtök 03:51

Végtelen határok ♦ piszkozat

A kimondott szavak karcolatokat hoznak létre az anyagban.

A képzelőerő röghöz-kötése, a hang vibráció segítségével:

A következő cikk mélyebb megértéséhez szükséges a képzelőerő röghöz-kötése, oly mértékben, mint ahogy egy hőlégballont tartanak az égbolton – várva a jó szélirányt - indulás előtti időszakban.

A sellak lemez - Hanglemez

Téves szóhasználat okán a sellak lemezt, bakelit lemezként ismerjük. A hőre keményedő bakelitből soha nem készítettek hanglemezt, mert a rideg, törékeny bakelitbe nem lehet préselni semmit. A mechanikus hangrögzítés és tárolás egyik formája a hanglemez. Ezen használati tárgy egy a mikrobarázdás lemez, mely 78-as fordulatszámon visszaadja a rögzített hangot, megfelelő eljárással még a 30-35khz-es felharmonikusokat is tartalmazza. A zenében járatosak ezen lemezek minőségét sokkal előbbre tartják, a digitális világ által megcsonkított eljárásokkal szemben.

˘Folytatásért görgess a kép alá.˘

Láthatóak a határok, és hallhatóak a határok alkotta határon túli szavak

Ha gondolatban, ezen hanglemez barázdái közé tekintünk, ahol a gramofon tűjének tetszetős táncát láthatjuk, olyan megértésre tehetünk szert, mint például, a kimondott szavak karcolatokat hoznak létre az anyagban. Ha a fizika törvényei, ilyen láthatóvá teszik a hangképzést és annak visszaolvashatóságát, akkor ebből az is következik, hogy minden kimondott szó és mozdulat másokban és önmagunkban karcolatokat, „barázdákat” hoznak létre. Itt gondolhatunk akár az idegpályákra, az érfalra, a szív ritmusra, stb. Ha még nagyobb ugrást alkalmazunk a logika terén, akkor kijelenthető és belátható, hogy az anyanyelvben használt szavak, hangsúlyok, és az alalmazott sebesség determinálja a nyelvet használók tudatát. Ezen a gondolati ponton lenne érdemes a kántált szavak és a slágerek vizsgálata, de ezen gondolatmenethez én felkészületlen vagyok. A lejátszásban fellelhető linealitásra és ciklikusságara, (is) fel lehetne fűzni számtalan filozófiát.

Szavak szárnyán

Egy véletlen folytán a Pécsi egyetemi éveimben megismertem egy pszichológust, aki a ~4 diplomájánál járt, mikor utoljára találkoztam vele. Mandula becenévre hallgatott és születésnapi bulijára egybegyűltünk, úgy, hogy szinte senki sem ismerte a másikat. Ültünk zavartan a szobában és vártuk a jégtörő fordulatot. A házigazda szójátékot kezdeményezett, melynek lényege, hogy valós élményeket kellett elmondani egy szóban, és tovább adni a szót a mellettünk ülőnek. A játék unalmasnak indult, de rövid idő alatt páran egy-egy szó kapcsán elkezdtek mesélni önmagukról, az előttük elhangzott szóhoz kapcsolódó élményekről. A kezdeti nyomasztó légkör a magyar szavak szárnyán átívelt a baráti légkör színes világába.

Kiegészítés - Spectrum - Audio Visualizer A PEN BY Tibix

Itt egy programsor a codepen.io -n, egy algoritmus, mely valószínűsíthetően jól vizualizálja a fenti gondolatok egyikét:

„ ”

Bakelit lemez gyártás

1138 Budapest, Margitsziget szállodák, Zielinski Szilárd sétány

KAPCSOLAT: +36 30 399 3130
Eseménynaptár 2022