2018. november 23.
péntek 11:01

Gyümölcsös csokitorta ♦ piszkozat

A diót aprítógépben finomra őröljük, először magában, majd a kókuszreszelékkel, a beáztatott datolyával és egy ek. kakaóval.Egy tortaforma aljára, szépen nyomkodva elegyengetjük az összeállt masszát, ez lesz a tortaalap. A töltelék tetszés szerinti, amilyen gyümölcs épp van otthon. Én 3 barackot és 2 almát aprítottam, melyhez útifű maghéjat kevertem. A csokikrémhez a beáztatott datolyákat pürésítjük aprítógépben, hozzáöntjük a kókuszolajat, 3 ek kakaóport, majd összedolgozzuk. Annyi kókuszolajat teszünk hozzá, hogy sűrű, krémes állagot kapjunk. Egy órára hűtőbe tesszük, és tálalásra kész.

Hozzávalók: 10 dkg dió (áztatni kb. 12 órát) 8 dkg kókuszreszelék 12 dkg datolya (áztatni kb. 2 órát) 1 ek. cukrozatlan kakaópor 1 csipet Himaláya só 35 dkg magozott datolya 15 dkg kókuszolaj 3 ek. cukrozatlan kakaópor Útifű maghéj, gyümölcsök tetszés szerint

˘Folytatásért görgess a kép alá.˘

„ ”

1138 Budapest, Margitsziget szállodák, Zielinski Szilárd sétány

KAPCSOLAT: +36 30 399 3130
Eseménynaptár 2022