Nyaralás alatt gyakorlás a kertben

Gyakorlásnapló

Néhány jógagyakorlással teli színes nap a nyaralás alatt.

Vidéken

A jóga gyakorlás a nyaralás alatt sem maradhat el. Vidéken, egy kis üdülőfaluban vagyunk, olyan helyen, ahol az utcákban csak az ott lakók közlekednek. Biciklivel, gyalog, néha autóval. Nyugalom van, békesség. Csak a kakas kukorékolás, és a kutyaugatás töri meg az átütő erejű csendet. Mikor megérkezünk, 1-2 napig szokni kell a csendet, aztán még pár nap, mire az ember elkezdni érezni, hogy kiszakadt a mindennapjaiból.

A kertben szoktam gyakorolni, nem hajnalban, hanem délelőtt. Amikor kényelmes, felkelés után. Az első pár napban rövidített sorozatot gyakoroltam. 1-2 napja teljes első sorozatot. Természetesen a szabadban. Ez esetben ez azt jelenti, hogy a kertben . A diófa mellett. Tegnap a napon jógáztam, és bár eléggé meleg volt, mégsem éreztem zavarónak a tűző napot. Sőt jólesett. Nagyon kényelmes gyakorlás volt, mindent lassan lélegezve, nem sietve, nagyon lazán, de mégis pontosságra törekedve végeztem. Nem csináltam 100%-os erőbedobással, de nem is kell minden nap a maximumot hozni, nem is lehet. Minden nap más a gyakorlás . Nekem ezeken a nyaralós napokon a gyakorlás om is nyaralós. És többnyire a kertben történik. Idáig még csak egy nap volt, mikor korán keltem és a szobában gyakoroltam.

˘Folytatásért görgess a kép alá.˘
Vidéken

A kertben

A nap, a szél, a föld, a falevelek, az égbolt, és természetesen a csend és a friss levegő olyan pluszt ad tényleg, amit vétek kihagyni - szerencsére megengedte még idáig az időjárás minden nap a kinti gyakorlás t.

Most is a szabadtér mellett kampányolok, mint mindig, de nekem ez valóban meggyőződésem - a szabadban gyakorlás többet ad. Hozzátesz a gyakorlás unkhoz. Nézőközönségem is akadt, egy kis gyík és egy szitakötő személyében. Élveztem a társaságukat. A gyík végig mozdulatlanul napozott egy farönkön, és kényelmesen, el-elszunyókálva nézte végig a jógázásomat. A szitakötő persze hamar továbbállt. A két puli hűsölt, a kiskutya a házban aludt.

Minden nap más

Maricsjászana D-ben csak az egyik oldalon tudtam kulcsolni, minden más megvolt. A hidam kicsit nehézkesen, mert nem a saját ágyamban alszom, ezért enyhe hátfájással küzdök. Hátrabukfenceknél pedig nem éreztem, hogy van egy kis göröngy pont a tarkóm alatt, ami kicsit megnyomta a nyakam, amit ma egész nap éreztem.

Mára sem múlt a hátfájás, de gyakorloni ilyenkor még jobban esik. Mert amikor fáj valami, annál jobban érzem, hogy létszükséglet. Ma már a kiskutya asszisztált a sorozat első felében, heverészett, botot rágcsált mellettem, aztán elaludt. Ma már behúzódtam az árnyékba. Illetve, félárnyékban voltam, így esett jól. A hátfájás ellenére jobban ment a híd, mint tegnap, viszont Bhudzsapídászanában ma nem tudtam letenni az állam, csak a homlokom.

Ami a kedvencem, hogy amikor az állam lennt van a talajon, akkor érzem a föld illatát. Ja, és nem szőnyegen, hanem csak egy törölközőn gyakorolok. Persze így nehezebbek a vinyászák, de nem baj, nem törekszem 100%-ra.

Miért érdemes gyakorlás naplót vezetni?

A gyakorlás napló pedig hasznos dolog. Érdemes 1-2 mondatban leírni az adott napi gyakorlás unkkal kapcsolatos észrevételeinket önmagunkkal kapcsolatban. Azt is, hogy mit gyakoroltunk aznap. Meg amit még érdemesnek érzünk feljegyezni. Segíthet az elején. Kicsit a rendszeresség kialakításában, kicsit az összpontosításban. Ha heti összesítéseket is készítünk, az még pluszban hasznos. Én már nem írok ilyet. De az elején csináltam. És szerettem. Próbáljátok ki!

45 perces kezdő jóga egy fekete pulival a kertben

Kérdésed van, információra van szükséged?

Kattints az arcképre! (chat)

KAPCSOLAT: +36 30 399 3130