Egy út létezik, ha közösen haladunk!

2021. április 18.
vasarnap 16:05

A felelősség határai! - Megkértek rá? | +film ♦ piszkozat

Az élet sodrásában az ember törekszik kapaszkodni saját testéhez, vágyai beteljesítéséhez.

Elsőként nem árt tisztázni, hogy

a felelősségnek nincs határa, de ha ez mégsem igaz, akkor talán a határok erőssége és formája határozza meg a felelősség mértékét.

A felelősség témaköre,

akkor kerül igazán a felszínre, ha már egy megtörtént esemény következményeinek gondjaival kell megmérközni. Ez a meccs is olyan mint a többi, valaki nyer, valaki veszít, valaki pedig fogadást tesz. A nyertesek és a vesztesek táborán kívül állók pedig elemeznek, hogy a következő mérközésben is részt vegyenek-e, vagy képesek legyenek elhatárolódni.

˘Folytatásért görgess a kép alá.˘

És itt van az a pont, amit ebben a cikkben keresünk,

az elhatárolódás pontját! Hogyan kerülhetünk ki egy párbeszédből úgy, hogy ne sértsük meg egymást? Hogyan tehetünk pontot a fordulatok kavalkádjára? Egyik módszer, hogy felteszünk olyan kérdést (kérdéseket), mellyel újabb felelősségre vonható embert vonunk be:

Megkértek rá?

Ki kért meg rá?

Miért nem akadályoztad meg?

Tudtál róla?

Most mit kezdjünk ezzel az helyzettel?

Szívesen...

Minden tettnek van eredménye,

mindeközben a törekvésnek is van egy jól behatárolható iránya. Az élet sodrásában az ember törekszik kapaszkodni saját testéhez és vágyai beteljesítéséhez. A párbeszédek világában a felelősségre vonás, nagyon érzékeny téma. Attól, hogy valaki hibázott, attól még holnap is együtt kell vele dolgozni, és figyelembe kell venni hogy az élet és a betegségek végül mindenkit nehéz tehetetlen helyzetbe hoznak. Ezt a tehetetlenséget kell megakadályozni, hogy a törekvések iránya ne sérüljön a megengedhetetlen határáig.

Egy szó mint száz!

Kérdést feltenni még mindig célszerűbb, mint hogy elmeséled a szembenállónak számonkérően a következményeket, de ha mégis a következmények ismertetésével akarod befolyásolni a jövőt, akkor az egy olyan vékony jég, melyet TE teremtesz magadnak. Végül a legfontosabb kérdés:

Hogyan tennéd jóvá?

A példaképed mit tenne, ebben a helyzetben?

„ ”

SZEMTŐL SZEMBEN / TELJES FILM MAGYARUL - HD

1138 Budapest, Margitsziget szállodák, Zielinski Szilárd sétány

KAPCSOLAT: +36 30 399 3130
Eseménynaptár 2022