FILM & Könyvajánló

Ma is a Facebookkal ébredtem!

2020. augusztus 02.
vasarnap 12:52

A személyes találkozások hiánya ♦ piszkozat

Az információbőség figyelemhiányhoz vezet?

Mániákusan nézem! Te is?

Neked is a reggeli szertartásod részévé vált az FB hírfolyam pásztázása? Én mániákusan nézem reggel délben este a statisztikákat, elemzési grafikonokat. Gyakorta magasztalom az excelt és pénzügyi bukásaim közé sorolom - saját halottamnak tekintem - a millenniumi év magasságában a Matáv részvényen bukott kisebb vagyonomat. Tipikusan az információ és lehetőség vadász embercsoporthoz tartozom, de nem minden áron! A neves társadalomtudós, Herbert Simon 1971-ben zseniálisan fogalmazta meg: " Kézenfekvő, hogy mit emészt fel az információ: befogadóinak figyelmét. Következésképpen az információbőség figyelemhiányhoz vezet."

A Margitszigeti Jógaórák szervezéséhez három éve használjuk a Facebook csoport funkcióját kommunikációra, kezdetben a VIP tagokkal folytatott gyors információ cserére, fotók csereberélésére, később az események megszervezésére és a visszajelzések kezelésére. Ma már szinte csak ezen rendszerre támaszkodunk és bár kevesebbek lennénk nélküle, mégis az egyre több korlátozás és láthatatlan zsákutcák nehezítik a célba érést, a réten felvett ászanák számát. Gyakorlatilag 2%- os kommunikációs eredményt érünk el vele. Ahogy azt a tanszékvezető egyetemi docens tanárom, Tóth László mondaná ez ÉPP KONVERGÁL A NULLÁHOZ! #pte1367

˘Folytatásért görgess a kép alá.˘

Robot profilok

A látványos FB korlátozások közül a legújabb az eseményeken résztvevők kiértesítésének szűkítése. Ez megnyilvánul számtalan formában, többek között, hogy az üzenet már nem jut el az érdeklődök monitorjára, a létrehozott események a megfigyelések szerint már nem gyakorolnak akkora értéket az FB matematikai modelljében, és jelentős esetben hirdetési összeg hiányában elmarad a publikálás. A témában tájékozottak kiáltását hallom a gépelés közben: a Facebookot nem nézni kell, hanem hirdetési felületként használni!

A téli időszakban végzett honlap építés, kód optimalizálás és tervezés során saját mérő kódokat teszteltem, sikerrel. A hirdetési rendszerekből származó adatokat és az általam mérteket - bekattintásokat - is vizsgáltam. A számok megdöbbentően eltértek egymástól és annak ellenére, hogy 20 éve aktívan foglalkozom a témával újra és újra kiábrándítanak a tények. A robot profilok és a gépesített forgalom felemészti(?) a kiszolgáló rendszereket. A statisztikai eredmények pontosításához több óra elemzés szükséges, persze csak akkor ha precíz értékelésre törekszünk!

„ Kézenfekvő, hogy mit emészt fel az információ: befogadóinak figyelmét. Következésképpen az információbőség figyelemhiányhoz vezet.”

Herbert Simon

A célunk ma is a régi!

Rövid a nyár és az időjárás bűvös kiszámíthatatlansága ellenére is megszámlálható a szabadtéri jógaórák lehetősége, ezért egy alacsony hatékonyságú kommunikációs eszközt eredményesen használni sok időbe és még több erőfeszítésbe telik. Pénz és időnyelő cinikus ciklus. A célunk a kezdetektől fogva újra és újra ugyanaz, szeretnénk tájékoztatást adni a nyári hónapok szabadtéri jógás eseményeiről és jógaóráiról.

Madarat tolláról, embert barátjáról

Ha felmerül a kérdés mi foglalkoztat igazán?, akkor a választ megtalálod az idővonaladon! Az én görgetéseim a SEO-ról, a marketing tippekről, ingyenes könyvekről, film forgatási kellékekről, olcsó aztán méregdrága tanfolyamokról és konferenciákról szólnak. Nati oldalán több a jógával kapcsolatos esemény mint ahány ászana létezik a világon. #smile Az informatika elérte a célját, valóban egy termék vagy. Egy szolgáltatási kör dobozbába sikerült bezárni a digitalizálódott felhasználót! A Big Data nem a jövő, hanem már régóta a valóság, csak ma már hangzatos neve is van. Sandra Bullock #sandrabullock már 1995-ben A hálózat csapdájában című filmben érezteti e világ instabilitását. A Védákban jártas ismerőseim az informatikát a tűz elemet tartalmazó veszélyesen instabil szenvedélyes kötőerőbe sorolják. Nem véletlenül.

1995 - The Net - Trailer

Angela Bennett is a computer expert. This young and beautiful

analyst is never far from a computer and modem. The only activity she has outside of computers is visiting her mother. A friend, whom she_s only spoken to over the net and phone, Dale Hessman, sent her a program with a weird glitch for her to de-bug. That night, he left to meet her and was killed in a plane crash. Angela discovers secret information on the disk she has received only hours before she leaves for vacation. Her life then turns into a nightmare, her records are erased from existence and she is given a new identity, one with a police record. She struggles to find out why this has happened and who has it in for her.

Megoldás? Offline média?

Mondhatnánk, hogy szürkén visszatérni az alapokhoz maradi lépés, de kérem a ruhaipar is időről-időre a régi divatot újítja! Persze a barátainkra sokszor könnyebb rájuk dobni egy emailt, vagy felhívni őket telefonon, de még mindig rendkívül fontos a személyes találkozások ereje.

1138 Budapest, Margitsziget szállodák, Zielinski Szilárd sétány

KAPCSOLAT: +36 30 399 3130
Eseménynaptár 2022