2018. december 27.
csütörtök 11:58

Hogyan engedd el a kudarcos kapcsolataidat? ♦ piszkozat

Hagyjuk, nem számít, sokszor volt már így!

A rossz kapcsolat is jobb, mintha nincs kapcsolat?

A jó kapcsolat akkor jön létre, amikor mindkét fél rendelkezik önismerettel, önkontrollal, és ismeri a kapcsolatok természetét. A nem működtethető kapcsolat elengedéséhez szükség van az őszinteségre!

Őszintén meg kell vizsgálnunk, hogy alkalmasak vagyunk-e az adott kapcsolat fenntartására? Kölcsönösen vágyunk-e annak működtetésére? Társadalmi helyzetünk és kulturális alapjaink elegendően megegyezőek-e? Felül kell vizsgálni, hogy a kapcsolat mennyit tesz hozzá az életünkhöz, közösek-e a hosszú távú céljaink?

˘Folytatásért görgess a kép alá.˘

Pont mint a munkahelyen!

Aki egy főbérlőnek fizet havonta, az tudja, hogy a munkahely váltás komoly kockázattal és felkészültséggel jár. Nem tudod otthagyni a munkahelyet egyik napról a másikra, hiszen a pénzedre a főbérlődnek szüksége van, ezért - jobb híján - tűrőd a napi szintű robotot és megaláztatást. Sokan egész életünkben várjuk a változást, de az nem jön el. Nincs elég bátorságunk komoly lépéseket tenni, pedig már számtalanszor beláttuk annak szükségességét.

Amikor végre lendületet veszünk, akkor a múltban elhibázott tetteink következményei „váratlan” akadályai bukkannak fel, megakadályozva a sikeres kimenetelt. Nem csak bátorságra, lendületre és kitartásra is szükség van! Sőt sokkal többre! Túl sokszor csak csóváljuk a fejünket és fennhangon azt mondjuk: sokszor voltam már így, ez a hajó már elment. Egyszerűen csak hagyjuk az egész életünket rámenni! A nem hasznos kapcsolatainkat is hasonlóan kezeljük. Nem merünk lépni! Azt gondoljuk, hogy legalább ez vagy az, itt van nekem, ez járt és nem több, ezt kell szeretni.

Van megoldás!

Nem minden kapcsolat halott, csak az azt működtetők nem rendelkeznek elegendő szándékkal, közös célokkal és/vagy önismerettel. A divatos „szeresd magad” módszer sajnos kevés lesz a megoldáshoz! Ezen olcsó technikákkal érdemes vigyázni, hiszen könnyen megválaszolatlan kérdések özöne áraszthatja el gondolataink mezejét: „Melyik részemet szeressem? Amikor tükörbe nézek, számtalan dolog van, amit nem tudok elfogadni magamban. Hogyan szeressem így magam. Amit én szépnek és elfogadhatónak tartok, az valóban szép és vonzó? Tegnap olyan helyzetbe sodródtam, hogy normális körülmények között nem reagáltam volna úgy, ahogy...” és folytathatnánk a végtelenségig.

A társadalmunk torzulás fázisában lévő szerkezete, a kizsákmányoló életmód és a divatot és a gondolkodást meghatározó reklám környezet könnyen megszünteti az egészséges önbizalmat, és torz elvárásokat hoz létre magunkkal és a társadalmunkkal szemben.

Iránytű a megoldáshoz

A védikus rendszer széles körben ismerteti a test, az elme, az intelligencia, és az ego működését. A gondolkodásunkat és az azt tápláló kultúrát ápolva eljuthatunk a magasabb színvonalú kapcsolatok világába. Ezen világ a tisztelet, a megértés és a kölcsönösség elvén alapszik. Egymás megértése nélkül nincs kapcsolat.

Ha pl. egy egzotikus országban jársz akkor a piacon lévő alapanyagokból nem tudsz ételt készíteni, hiszen nem ismered annak a zöldségnek, gyümölcsnek a természetét. Éhen maradsz. Ha nem ismered az emberi természetet és a kapcsolódás művészetét, szintén éhen maradsz!

Érdekel a folytatás?

Tekerj a videó 60 percéhez és/vagy gyere el hétvégi előadásunkra.

„ Az önvaló az anyagi test szekerének utasa, az intelligencia pedig a szekérhajtó. Az elme a gyeplő, az érzékek pedig a lovak. Ily módon örvend vagy szenved a lélek az elme és az érzékek társaságában.”

Katha upanisad

Jún. 24. vasárnap 12:30

Férfiség - nőség

Júl. 01. vasárnap 12:30

Társas kapcsolat, mint a létezés lényege

Júl. 08. vasárnap 12:30

Közösség nélkül?

Mit jelent, hogy „légy önmagad”? - Előadás-sorozat 5/1 - Karádi Csaba (Caitanya das)

1138 Budapest, Margitsziget szállodák, Zielinski Szilárd sétány

KAPCSOLAT: +36 30 399 3130
Eseménynaptár 2022