Gluténmentes vegán diós süti
Saját recept
2-2 evőkanál hajdinaliszt, és barna rizsliszt, 4-ek szezámmagliszt. Ehhez adtam a vízzel elkevert 2 ek lenmaglisztet, egy késhegynyi szódabikarbónát, 2 ek utifű maghéjat, és kb 10 dkg darált diót. Kevés nádcukrot adtam hozzá, kis olajat, és vizet, annyit hogy a tészta összeálljon. Összegyúrtam, hűtőbe tettem. kb. 20 percre, és utána sütőpapírok között nyújtottam ki, mert kicsit ragadós lett a tészta, de engem ez nem igazán zavart.. A tetejére diódarabok mentek. Kb. 25-30 p. volt a sütési idő 180 fokon.
Ez egy egyszer próbált saját recept, és nagyon kevés hozzávalóval próbáltam ki, ez volt a teszt üzemmód. De nagyon finom lett, úgyhogy asszem fogok készíteni még belőle!