2016. július 28.
csütörtök 13:50

Chapati ♦ piszkozat

A sót elkeverjük a liszttel. Elmorzsoljuk benne az olvasztott vajat. Lassanként hozzáadunk annyi vizet, hogy lágy tésztát kapjunk. 6-8 percig gyúrjuk, míg fényes lesz. Fél órát pihentetjük. 15 gombócot gyúrunk belőle és 15 db 14 cm átmérőjű vékony lepényt nyújtunk belőle. Az első lepényt felforrósított palacsintasütőbe helyezzük. Mikor a felszínen apró fehér buborékok jelennek meg, megfordítjuk és addig sütjük, míg az egészet elborítják a buborékok. Ekkor a csapátit átfordítva erős nyílt lángra helyezzük, majd mikor labdaszerűen felfújódott megfordítjuk, és még 5 másodpercig sütjük. A kész csapátit olvasztott vajjal megkenjük, és egymásra halmozzuk. Kenyér helyett vagy köretnek ajánlott.

Hozzávalók: 25 dkg teljes kiőrlésű liszt, 150 ml forró víz, 2 kk. só, 2-3 ek. olvasztott vaj, 15 kk. vaj a tetejére.

˘Folytatásért görgess a kép alá.˘

Naan

Élesztős változatban naan-nak hívják. Víz, élesztő, nagyon kevés cukor, liszt, olíva olaj, lágy tésztát gyúrni, és keleszteni, aztán átgyúrni és kinyújtani, a kezünkre terítve az egyik oldalát bevizezni kicsit (ez lesz alul a serpenyőben), bedobni egy nagyon forró száraz serpenyőbe, aztán ha az az oldala kész, ráborítani a nyílt lángra pár másodpercre, hogy kicsi fekete pöttyök legyenek rajta, majd azt az oldalát is pár másodpercig a serpenyőben sütni.

„ ”

1138 Budapest, Margitsziget szállodák, Zielinski Szilárd sétány

KAPCSOLAT: +36 30 399 3130
Eseménynaptár 2022