Chapati
A sót elkeverjük a liszttel. Elmorzsoljuk benne az olvasztott vajat. Lassanként hozzáadunk annyi vizet, hogy lágy tésztát kapjunk. 6-8 percig gyúrjuk, míg fényes lesz. Fél órát pihentetjük. 15 gombócot gyúrunk belőle és 15 db 14 cm átmérőjű vékony lepényt nyújtunk belőle. Az első lepényt felforrósított palacsintasütőbe helyezzük. Mikor a felszínen apró fehér buborékok jelennek meg, megfordítjuk és addig sütjük, míg az egészet elborítják a buborékok. Ekkor a csapátit átfordítva erős nyílt lángra helyezzük, majd mikor labdaszerűen felfújódott megfordítjuk, és még 5 másodpercig sütjük. A kész csapátit olvasztott vajjal megkenjük, és egymásra halmozzuk. Kenyér helyett vagy köretnek ajánlott.
Hozzávalók: 25 dkg teljes kiőrlésű liszt, 150 ml forró víz, 2 kk. só, 2-3 ek. olvasztott vaj, 15 kk. vaj a tetejére.