2020. augusztus 08.
szombat 18:17

Burnout! - Végig csináltam a Digitális Detox-ot, ne csináljátok utánam! ♦ piszkozat

Csak telefonhívásra használtam az telefont!

Vártam a varázslatot!

Már egy percnyi monitorra tekintés is fájdalmat okozott a szemüregemben, ezért mély indítékom volt eltávolodni az informatikai vívmányoktól. Idén januárban felmondtam az informatikai állásom és terveim szerint 1 évnyi digitális detox alatt új életet szándékoztam kezdeni. Letöröltem magam a Facebookról, csak telefonhívásra használtam az okostelefont és még a fényképezőgépet is száműztem az életemből. Vártam, hogy a nagy fellélegzés új életet varázsol a valóságos világgal való tiszta kapcsolat.

A valós élet

Gondoltam itt az ideje a monitor helyett a valós életre rápillantani, elolvasni tucatnyi könyvet és új szakmát találni. Az első pár hónapban a szemem javulni kezdett, eltűnt a heti 3 napos fejfájás, a stresszt felváltotta az életöröm és pár könyv is lecsúszott a polcról a tudatom mélyére. Azt mondják, ha egy céget megveszel ne változtass a működési szerkezeten túl sokat, mert beleroppan. Én a változtatásokat olyan nagy mennyiségben és rövid időn belül végeztem el, hogy megfékezhetetlenül zuhant az életem a mélybe. Kedvenc időtöltésemet az online marketinket is száműztem, nem csináltunk kampányokat a Margitszigeti Jógának, megszűnt a munka okozta elégedettség, boldogtalannak látott a környezetem, és végül elfordultak az ismerősők, barátok és családtagok.

˘Folytatásért görgess a kép alá.˘

Az új szakma utáni kutatás helyett a maradék életemet próbáltam megtartani és a régit kijavítani. Ebben a belső harcban túl rövidre és egyszerre végtelenre nyúlt az idő szekere. Egyszerre láttam az eddigi életem egészét és bizarr módon számtalan rossz emlék és döntés okozta kellemetlen élmény ömlött fel - napközben is – szívem felszínére és simán elbőgtem magam az utcán. A fokozott érzelmi megterhelést nem volt képes értelmezni a közvetlen környezetem.

Wikipedia

„A kiégési szindróma tünetegyüttes, amely hosszútávú fokozott érzelmi megterhelés, kedvezőtlen stresszhatások következtében létrejövő fizikai-érzelmi-mentális kimerülés. A fogalom Freudenberger (1974) nevéhez fűződik.” forrás: wikipedia

Pánikbetegség

Az életközepi krízisnek induló apró válság végül komoly érzelmi kiégésbe végződött és előhozta a lappangó pánikbetegség megerősödött formáját, melynek következményei szinte vissza fordíthatatlanok, mint minden amit eddigi életünkben elrontottunk.

Innen üzenem...

Háromnegyed év után új munkahelyemen ismét a kezemben tartom a kütyüket és informatikusként újra aktívan dolgozom a társadalmi kötelességeimet elvégezve. A velem történt belső átalakulás nem a digitális világtól való elszakadás okozta, hanem az a mohó vágy, hogy kidobjam az életemből a romboló technikát, a rossz hétköznapokat és helyrehozzam a több éve felgyülemlett stresszt. Innen üzenem hasonló gondolatokkal úton lévő olvasóimnak, hogy ennél nehezebb életfeladatot még soha nem tűztem ki magamnak és közvetlen környezetemnek.

És a jóga?

A jóga segít a felépülésben, de ahhoz kevés, hogy visszahozza az elveszített vidámságot, kapcsolatokat az életembe.

„ ”

애마부인(1982) / The Ae-ma Woman (Aemabu-in)

1138 Budapest, Margitsziget szállodák, Zielinski Szilárd sétány

KAPCSOLAT: +36 30 399 3130
Eseménynaptár 2022