Sorozat és Könyvajánló

Grace And Frankie - Scenes 31 videó :

2022. június 09.
csütörtök 14:56

Egy 5 perces pihenés helyett, inkább a kávét használjuk holnaptól, de ez sem biztosított: ♦ piszkozat

Ismét, a Gondolat Kiadó jóvoltából tartok egy két kötetes egészségünket megörizni kívánó könyvet. A kiadás éve 1968, de az emberi test azóta sem változott, csupán kiegészült annak a lehetősége, hogy mivel és milyen mennyiségben lehet megrövidíteni.

A könyv vizsgálatához a Grace és Frankie Emmy díjra jelölt sorozat

angol változatát tettem be "háttérzajnak". A választás célszerű és irányzott volt, mert a sorozat szereplői az elévült (elrevült) élet utolsó éveiben tapasztalt nehézségek elodázásán dolgoznak, mindeközben erős "nehezen" érthető időskori humor hallható a párbeszédek előtérében, annak visszhangjával együtt.

Visszatérve a könyv lapjaira:

  • MOST én írok egy olyan cikket, mely megérteti az olvasóval, hogy a kávé miért és mikortól ártalmas: Az ételek tekintetében, minden olyan esetben, amikor a szervezetbe vitt étel nagy időt és körültekintő bontási ciklust igényel, a szív is részt vesz ezen tevékenység precíz végrehajtásában. A szív kamrái képesek
  • visszatartani és szűrni a véráramba került, helytelen "ételmaradékból" származó vegyületet. Azért, hogy az idegrendszer, a tüdő, a szem és az agy ne sérüljön a véráram toxi-kum tartalmának következtében,
  • örvényt képes létrehozni és elterelni a vértónus helytelen sűrűségéből eredő vészhelyzetet. Ezt nevezik vérző szívnek.

˘Folytatásért görgess a kép alá.˘

A kávé mindazonáltal felgyorsítja,

3172699754
Gondolat Kiadó

ezen folyamatokat és az alkohol kiiktatja, pontosabban átkalibrálja a szív eme nemes működéséből származó hosszú élet titkát.

Összességében,

  • a csökkentett tartósítószer és állatölésből származó melléktermék bevitel hatására kevesebb a kávé és alkohol szükség,
  • az extra átverő mechanizmusok használatára sincs már több igénye a tompított életnek: mint a kávé, cigi, alkohol és végül az édeséget tekintve a csokoládé.

Laikusnak szemmel és értelemmel is

felfogható, hogy a minőségi étel nem kér kávét és édességet az asztaltól való távozást követően sem. Ugyanakkor a helytelen sorrendben és étrendjére nem figyelő konyha igényli és drasztikusan követeli a kávé élettanilag pozitív hatását.

Érthető, hogy aki tudja mikor kell alkalmazni, annak

nélkülözhetetlen a hétköznapi élet sodrásában születő verejték következő pillanatában.

Ugyanakkor meg kell(!) és egyazon időben fontos érteni, hogy

a gyógyszerkészítményként használt kávé adagolást követően elkerülendő. A termék addiktív jellegét ismeretes az élet megrövidítésének kosarában tudni, még akkor!is, ha pillanatnyilag a szer használata legális és a legtöbbet forgalmazott cikkek közé tartozik.

Senkit nem fog zavarni, ha

pár évvel többet élünk és több marad a pénztárcánkban. A leszokásból származó pénzben is jelentkező többlet pár nap munkanapot követően már jelentkezik, de a szervezet által követelt direkt szívdobbanást előidéző követelés még évekkel később is kiáltani fog a kávé illatának, hallatának és látványának láttán.

„ ”

1138 Budapest, Margitsziget szállodák, Zielinski Szilárd sétány

KAPCSOLAT: +36 30 399 3130
Eseménynaptár 2022