Könyvajánló

2022. július 16.
szombat 05:56

Mi kell az életbenmaradáshoz? Ez a könyv biztosan! ♦ piszkozat

Az ashtanga jógaoktatói élet első szakasza jó esetben nem az ászanák végtelen gyakorlásáról szól, hanem a test és annak szerkezetének értelmezéséről, memorizálásáról, felfedezéséről.

Habár mindenkinek van lehetősége megcsodálni saját és más testének pólusait, de

helytelen működésének értelmezését, már csekély értelemben vett kevés lehetőségünk van megismerni. Ami még aggasztóbb, hogy az elromlott testet, csak kifinomult, szakszerű és egyedi tudással rendelkező szakemberek képesek meggyógyítani. Az ashtanga vinyásza jógaoktatók, éppen ezért tudatosan vizsgálják a testre ható mozgásformák erejét, annak erővel és könnyedséggel gyakorolt hatását.

Számtalan sérülés orvosolható

szakszerű mozgás és légzés terápiával, étel megvonással. Ennek tudományát még gyermekkorban érdemes megtanulni, de célszerű izomlázzal a szőnyegre állni, még akkor amikor nem sanyarog a test, hanem duzzad az energiától!

˘Folytatásért görgess a kép alá.˘

Most a kezemben tartom azt a könyvet, melyet

9789635650729
HVG Könyvek
15 000 Ft
9789635650729

elsősorban orvosi pályára készülő gyermekeknek készítettek. Sok emberi testet ábrázoló ábrát, videót és szoftveresen is forgatható szimulációt néztem már élsportolói pályám során, előfordult, hogy poncolási könyvek lapjain kerestem az értelem magját, de ez a könyv lett végül a kiszemelt és egyetlen újonnan kötelezően megvételre szánt remekmű. Féltve őrzöm, nem polcon, hanem külön táskát kapott, a hozzá tartozó „segéd” eszközökkel együtt.

Nehezített pályára lép, az aki helytelenül

érvényesíti az ászanák (testtartások) erejét. Be kell látni és egyben meg kell érteni, hogy az izom és az ízületek közötti egyensúlyvesztést az erősé váló tartó izmok és a terheléstől mentesített ízületek adják. A belső szerveke gyakorolt hosszan kitartott vérbőséget okozó helytelen használatát a gerinc próbálja blokkolni, mely akár beakadással is válaszolhat egy helytelen gyakorlatot végző életének egyik napján. A csigolyák túlhasználtságuk következtében kopnak, és egyre nagyobb szükségét érzik a tartó izmok védelmező erejének megszerzésére.

Mi a végkövetkeztetés?

Tudományosan is érteni kell az ashtanga ászanáit, azok sorrendiségét és végül saját egyedüli vagy kiscsoportos gyakorlás során képesnek kell lenni az ásszanák sorrendjét saját bajbajutott gerincünk által irányított válfaját meghatározni és követni.

Ennyi az élet és semmi más.

Vigyázz magadra, értsd az összes ászana szanszkrit jelentését és erejét.

Minden orvosi szakkönyv jelentős hangsúlyt fektet

az adott szerv végtelen életének végét jelentő elváltozások utolsó életjeleinek feltárására. Érthető, hiszen ezt lehet a leginkább dokumentálni. A kezdő tanulmányozók pont ezen tudományosság törtrészére támaszkodva a gyógyítás fázisainak tekintik azon lépéseket, melyek pont hogy részleges halált okoznak. Lássunk egy konkrét példát: a szemben érezhető erős izomgörcshöz hasonló szúró érzés abból származik, hogy a szemüregébe került port csak erős könnyezéssel kísért szemgörcs tudja a testből kipréselni.

A szemműtétek - éppen ezért -

a szemüregét oxigén(hiányos) gázzal feltöltéssel kezdődnek és végződnek, melynek hatására a szemüreg átalakul. A hétköznapi értelembe vett látható szem-süllyedés egyértelműen jelzi, hogy a tulajdonos már életének egyetlen percét sem kívánja látni.

„ ”

1138 Budapest, Margitsziget szállodák, Zielinski Szilárd sétány

KAPCSOLAT: +36 30 399 3130
Eseménynaptár 2022