Könyvajánló

2019. január 01.
kedd 21:25

A siker kulcsa a rendíthetetlen arcátlanság? ♦ piszkozat

Ha birtokolsz, akkor téged fognak szolgálni és nem te fogsz szolgálni másokat.

A kritikusok társasága

Egy profi kritizáló erőssége, hogy szempillantás alatt rá tud mutatni az ember pillanatnyi gyengeségére és hiányosságára. A szubjektív önös világképpel rendelkezők, elfogultságuk okán keveset tudnak profitálni a kritikusok társaságából, ezzel szemben az objektív hozzáállású, egészséges személyiség befogadja és értékeli a mértékletes kritikát és jó szándékú helyreigazítást.

A siker kulcsa?

A rendíthetetlen arcátlanság képességének birtokosairól minden negatív vélemény, bírálat és helyreigazítás lepereg. A sikeresebb politikusok, gazdasági szereplők, hittérítők és frontemberek jelentős része rendelkezik ezen rendíthetetlen arcátlanság képességével és eredményesen helyt is áll a „viharos” terepen, de ezen véresre csiszolt tulajdonság látványosan gátolja a mély emberi kapcsolatok létrejöttét. A társas kapcsolatok alapja teljesen más!

˘Folytatásért görgess a kép alá.˘

Ha birtokolsz, akkor téged fognak szolgálni!

2399991738824
The Bhaktivedanta Book Trust
15 000 Ft

A keleti írások szerint a lélek boldog kapcsolata a tiszteleten és az egymás iránti kölcsönös szolgálaton alapul. Ezen megközelítés testidegen lehet, hiszen a kiszolgáltatottság veszélyét hordozza magában. A másoktól való mentális vagy anyagi függés veszélyeztetheti a jólétünket. Gondolhatnánk, hogy valahogyan Úrnak kell lenni ebben a világban, valahogyan főnökké kell válni, birtokosnak kell lenni. A megavasodott gondolat még ma is veszhetetlenül dívik: ha birtokolsz, akkor téged fognak szolgálni és nem te fogsz szolgálni másokat.

A hivatásos

Sok olyan hivatás van, aminek az alap attitűdje a szolgálat, például a tüzet másokért oltó tűzoltó, betegeket segítő ápoló, vagy katasztrófától védő katasztrófavédő. Az elhivatott ápolónő szívében lévő hangulat, hozzáállás az szolgai, és meggyőződése, hogy ezen hivatást csak ilyen szívvel, lélekkel érdemes végezni. A társadalom (ezért) nem rabszolgaként gondol a hivatásos segítőkre, hanem mint elhivatott szakemberre. Hazánkban az éhbéres alkalmazás, és egészségtelen munkabeosztás okán, sokan mégis rabszolgaként élik le az életüket, de ne szakítsuk meg a gondolatmenetet. A pejoratív értelemben vett szolga az, amikor a pislogás mentes inas meghajol, behozza a reggeli frissítőt, és mindeközben a szemét soha fel nem emelő szobalány beveti az ágyat.

Az emberektől menekülő lélek

A szolgáló mentalitásból nem következik a szolgai élet minőségtelen világa, vegyük csak szemügyre a kulturális alapok szerves részeként megjelenő emberiséget szolgáló állampolgárt. A Védikus világkép szerint nem az emberiség tulajdonában áll a világ, nem tekinthetjük a világot magunkénak. Az élet lényege, és értelme az egymást segítés, a szolgálat, és Isten szolgálata. Előfordul, hogy az emberektől menekülő lélek nem képes kifejleszteni a rendíthetetlen arcátlanság képességét és kiútként keres valami megfoghatatlan tevékenységet, emberektől elszigetelhető hivatást, amivel kivonhatja magát a társadalmi térből.

Mások (kölcsönös) szolgálata, szeretete nem kötelezettség, hanem a lélek kikezdhetetlen természete. A cukornak nem kötelezettsége, hogy édes legyen. A lélek eredeti helyzete az NEM az elnyomó, uralkodó, birtokló és tulajdonló.

Érdekel a folytatás?

Tekerj a videó 26. percéhez:

„ ”

Társas kapcsolat, mint a létezés lényege - Karádi Csaba előadása

1138 Budapest, Margitsziget szállodák, Zielinski Szilárd sétány

KAPCSOLAT: +36 30 399 3130
Eseménynaptár 2022