2022. február 01.
kedd 03:06

Szanszkrit nyelv és a dévanágari kapcsolata érthetően. ♦ piszkozat

Rég nem értem, de most elmondom, hogy én hogy értem:

Szigorú leszek

a megfogalmazás terén, mert éveket, 22 évet tettem bele ennek a cikknek az előkészítésébe, ezért csak abban bízom, hogy a magyar nyelv segítségével el tudom mondani egy ősi nyelvi rendszer alapjait.

Találtam egy biológiai képet, mely

az elrévült nyelv és nyelőcső gyógyításáról szól. Ahhoz, hogy ezt ne publikáljam, el kell vonatkoztatnunk egy kissé. A vidámparkban lévő vasút tartó szerkezetének meghibásodása életveszélyes sikítással és halállal jár. Ezen szerkezet helyes formája látható az ábrán. A torkig érő nyelv egy különleges izomcsoport, melynek van egy mozgás tartománya. A vidámparki hullám vasút mutatja az alap izmok mozgástartományát és a gyertya lángja pedig a nyelv végének mobilitását. A nyelv helytelen, vagy zavaros mondatok, világnyelvek egyikétől a beszéd által begörcsölhet, izomlázat kaphat. Ezért és ugyanakkor feltételezhető, hogy létezik egy nyelvnek előnyös és minden tekintetben kényelmes (logaritmusú) beszéde. Természetesen a helyek, völgyek, tengerek és bányák meghatározzák a szókincs (és a szavak) mértékét, de ez már csak a végkövetkeztetés.

˘Folytatásért görgess a kép alá.˘

Szóval,

hओऌओgऋअm

a devanágari alapja a nyelv helyes mozgásának látatása, azaz megjelenítése. Csatoltam még egy képet erről.

Ugorjunk egy fontosat

még egy gondolatot le kell tenni az asztalra, hiszen ettől lesz különleges ez a cikk: A gyermek, amikor beszélni tanul még nem képes minden szót kiejteni, „be kell járatnia a fizikai nyelvének izmait és a mentális testének értelmét. Kezdetben olyan hangutánzó szavakat érdemes neki tanítani, amelyek jól és helyes ütemben képezik a teljes emberiség számára megadatott kiejtési rendszert.

Erről is csatoltam egy konkrét képet.

Ugyanis, abban az esetben – és ez az Isteni ebben a témában -, ha az összes nyelvi izom kapcsolódik a hozzá kapcsolódó értelemhez, akkor az összes nyelv fő igéit és szemmel látható tárgyait, és az összes mozgást leíró szavait képes lesz érteni.

Ez a szanszkrit nyelv történetének legnagyobb csodája.

Folytatva a gondolatsort: létezik egy megfelelő sorrendet tartalmazó mantra ének, mely a gyermekek számára készült és létezik egy, mely a végső menedéket képviseli. Ezek egyenlőre nincsenek nyomtatott formában a birtokomban, de az aki ismeri a köldök és a szív elpusztíthatatlanságának forrását, nála ott van. Már csak el kell kérnem tőle.

„ ”

Tryambakam Yajāmahe | Mahāmṛtyuñjaya Mantra | Sanskrit | Shiva | Meditation

mahāmṛtyuñjaya.mp3

Üvegkapu4s0:

Áldás békesség.

1138 Budapest, Margitsziget szállodák, Zielinski Szilárd sétány

KAPCSOLAT: +36 30 399 3130
Eseménynaptár 2022